"FIFA huvid on mulle tähtsad. Seetõttu ka sellise otsuse langetasin. Minu jaoks loeb rohkem FIFA institutsioon ja maailma jalgpall," ütles ta.

"Minu mandaati ei paista kõik toetavat. Kutsun kokku erakorralise kongressi, kes valib mulle asendaja."

"Mina enam ei kandideeri. Ma olen nüüd nendel valimistel piirangutest vaba. Ma jätkan oma ulatuslikele reformidele keskendumist, mida oleme üritanud mitu aastat läbi viia, kui paraku tulemusteta," ütles Blatter veel.

"Olen põhjalikult kaalunud ja mõelnud oma presidendi koha üle ning viimase 40 aasta üle oma elust. Need aastad on olnud tihedalt seotud FIFA-ga ning selle imelise spordialaga nagu jalgpall. Austan ja armastan FIFA-t rohkem kui midagi muud."

Blatteri järel astus kõnepulti FIFA auditi- ja järelvalvekomitee esimees Domenico Scala, kes täpsustas, et Blatteri nimetatud reformid puudutavad FIFA tulevasi muutusi organisatsiooni struktuuris.

"Need sammud peavad tagama, et omakasupüüdlikud inimesed ei saaks mängu ära kasutades isiklikku kasu lõigata."

Tulenevalt FIFA reeglitest, mis reguleerivad erakorraliste valimiste kokkukutsumist ning kandidaatide ettevalmistusaega, ei pruugi uued valimised aset leida enne detsembrit. "Uued valimised toimuvad eeldatavasti ajavahemikus detsember kuni märts 2016," lisas Scala.

Blatter sattus kriitikute turmtule alla eelmise nädala kolmapäeval, kui Zürichi hotellis vahistati enne presidendivalimisi korruptsioonisüüdistustega seitse FIFA ametnikku. Blatter valiti reedel tagasi viiendaks ametiajaks, tema ainus konkurent, Jordaania prints Ali loobus oma kandidatuurist pärast esimest hääletusvooru.

Täna sai avalikuks, et Blatteri "parem käsi", FIFA peasekretär Jerome Valcke oli teadlik 10 miljoni dollari suurusest altkäemaksust, millega Lõuna-Aafrika Vabariik ostis endale 2010. aasta MM-finaalturniiri korraldusõiguse.

79-aastane šveitslane juhtis maailma jalgpalli alates 1998. aastast.

What a picture! Via @lbertozzi pic.twitter.com/oA1gl2HQqF
— 101 Great Goals (@101greatgoals) June 2, 2015