Ise selle tunnustuse kolmel korral pälvinud Ronaldo arvates ei tohiks Messit viimased paar kuud kimbutanud vigastused olla põhjuseks, et Cristiano Ronaldo argentiinlast peaks edestama.

"Cristiano on sel aastal olnud imeline, kuid ta on seda olnud ka viimased viis aastat. Messi on palju silmapaistvam mängija ning ma hääletaksin tema poolt, kui mul võimalust oleks," ütles brasiillane, kes võtab tänasest galast osa Brasiilia MM-i korralduskomitee liikmena, vahendab ESPN.

Messi lõi Hispaania liiga parima väravakütina 2012/2013 hooajal 32 mänguga 46 väravat ja andis 12 väravasöötu. Ronaldo oli selles edetabelis teine 34 värava ja 10 sööduga, sel hooajal on portugallasel juba kirjas 20 väravat ja 4 söötu. Ronaldo tõstab favoriidiks ka tema kübaratrikk novembris MM-valikturniiri play-off'is Rootsi vastu.

Hoolimata Portugali Ronaldo hiilgavast aastast usub Brasiilia Ronaldo, et tänavused hääletustulemused olid ühed tasavägisemad Ballon d'Ori ajaloos. Põnevaks teeb ürituse asjaolu, et esimest korda alates 2008. aastast on kolme nominendi hulgas ka üks väljaspool Hispaania liigat mängiv pallur.

Ronaldo viibis enne Zürichisse saabumist paar päeva MM-i promoüritusel Saksamaal ning teadis rääkida, et sealsed hääled võisid suuresti minna Müncheni Bayerni prantslasest ründajale Franck Riberyle.

"Paljud inimesed Saksamaal ütlesid mulle, et Ballon d'Ori usaldusväärsus saab kannatada, kui Ribery seda ei võida. See võib olla hääletust mõjutanud. Ainus kindel asi on see, et see Ronaldo siin ei võida seda neljandat korda," ütles Ronaldo naljatamisi ennast mõeldes.

Delfi kajastab tänast galaõhtut tektsipõhise otseülekandena. Üritus algab kell 19.30.