Chapecoense kaotas esmaspäeva hilisõhtul Colombias lennukatastroofi tagajärjel 19 mängijat ning suure osa taustaliikmetest. Mitmed klubid Lõuna-Ameerikas on pakkunud tiimile oma mängijaid laenuks, et nad saaksid Brasiilia kõrgliiga hooaja lõpuni mängida.

Heategijate hulka kuuluvad ka karjääri juba lõpetanud Ronaldinho ja Riquelme, kes ei oota klubilt mingisugust vastuteenet ega raha.

Ronaldinho agendist vend Roberto Assis ütles Globo Esporte'le, et läbirääkimisi pole veel toimunud, kuid kahekordne FIFA aasta mängija on valmis abikäe ulatama. "Oleme valmis sel raskel ajal asja arutama. Tahan lihtsalt teada anda, et me oleme olemas ja tahame aidata," sõnas Assis.

"Ronaldinho võib olla nende jaoks õige mees. Kuid hetkel on tähtis aidata perekondi ning oleks vale ootusi üles kruttida. Brasiillastena tunneme, et see puudutab meidki. Oleme selles kõik koos."

Chapecoense viimane liigamäng on 11. detsembril Atletico Mineiro vastu. Kõrgliiga vastutust peavad olema valmis kandma kindlasti mitmed klubi U-20 võistkonna mängijad. Klubi asub hetkel 20 meeskonna seas 9. kohal.

36-aastane Ronaldinho on Brasiilia koondises pidanud 97 kohtumist ja tulnud 2002. aastal maailmameistriks. 2008. aasta olümpiavõitja, 38-aastane Riquelme on Argentina eest väljakul käinud 51 mängus.