Autobiagraafia ühes kõmulisemas peatükis meenutab Ferdinand 2011. aasta sügisel Queens Park Rangersi ja Londoni Chelsea mängus aset leidnud intsidenti, kui Terry tema vennal Anton Ferdinandil rassistlikke sõnu kasutades näo täis sõimas.

"Minu jaoks jääb suurimaks idioodiks alatiseks John Terry," vahendab The Sun katkendit Ferdinandi raamatust. "Koondise kapten ja mu keskkaitse partner võinuks paljusid valust säästa, kui ta oleks kohe tunnistanud, et kasutas neid sõnu hetkeemotsiooni ajendil, mitte rassismist. Arvan, et nii see täpselt oligi. Anton ja mina oleme sellega leppinud."

Inglise jalgpalliliidu uurimine tuvastas, et Terry kutsus Antonit "fu**ing mustaks v**uks".

"Ta üritas oma tegude eest plehku panna. Ma pole tegelikult kunagi Johniga sellest rääkinud. Ma ei räägi temaga enam üldse, isegi kolm aastat hiljem ei suuda ma talle andestada ega unustada seda valu, mis ta meile põhjustas."

Juhtunu tagajärjel kaotas Ferdinand ka oma lapsepõlvesõbra Ashley Cole'i, sest Chelsea vasakkaitsja oli tunnistajaks kohtuistungil, kus Terry õigeks mõisteti.

"Ashley Cole on olnud minu kauaaegne sõber. Me tunneme teineteist lapseeast. Kuid minu jaoks lõppes sõprus päeval, mil ta otsustas minna kohtusse Terryt toetama," ütles Ferdinand. "Anton helistas mulle ning mu pea oleks äärepealt plahvatanud. Ta reetis sellega Antoni, keda ta samuti aastaid on tundnud."

Rassismiskandaal mõjus kogu perele rängalt. Ferdinand avaldas, et vandaalid lõid tema ema kodul aknad sisse ning saatsid talle postiga püstolikuule. Tagatipuks sattus ema suure stressiga haiglasse.