Kohtumises oli algusest saadik veidi teravamaks pooleks Inglismaa, kuid oma võimalusi ära ei suudetud kasutada ja poolajale mindi 0:0 viigiseisul. Teisel poolajal suutis Šveits mängupilti omalt poolt parandada, aga poolaja lõpuks oli taas domineerivamaks pooleks inglased.

84. minutil sahises ka Šveitsi väravavõrk, kui palli saatis väravasse Inglismaa ründaja Callum Wilson. VAR aga tühistas värava, sest kordusi vaadates leiti, et väravale eelnenud olukorras tehti viga Šveitsi kaitsjale.

0:0 tulemusega ka normaalaeg lõppes ehk järgnes lisaaeg. Lisaajal kumbki meeskond väravaid ei löönud ja seega tuli pärast 0:0 lõppenud lisaaega võitja selgitada penaltiseerias.

Penaltiseerias näitasid mõlemad meeskonnad head närvi, kui mõlemast tiimist olid täpsed esimesed viis mängijat. Inglismaa poolelt oli täpne ka kuuendana löönud Eric Dier. Šveitslaste kuuenda lööja Josip Drmici soorituse inglaste puurilukk Jordan Pickford aga tõrjus ja nii rändaski ajaloo esimene Rahvuste liiga pronksmedal Inglismaa koondisele.

Täna õhtul selgitatakse ka Rahvuste liiga võitja, kui Eesti aja järgi kell 21.45 lähevad finaalis vastamisi Portugal ja Holland.