Ühtlasi kindlustas Portugal edasipääsu järgmisel aastal toimuvale jalgpalli EM-ile.

Esimesel poolajal kumbki meeskond väravaid ei löönud. Üritavamaks pooleks oli kodumeeskond Portugal, kes tegi koguni 11 pealelööki. Hollandlased said kirja vaid ühe löögi.

Portugal pääses kohtumist juhtima 60. minutil, kui Bernardo Silva söödu realiseeris 22-aastane ründaja Goncalo Guedes. Hollandlaste puurilukk Jasper Cillessen sai küll käe vahele, kuid mitte piisavalt, et peatada palli väravasse minekut.

Nii Portugalil kui Hollandil oli veel võimalusi, kuid rohkem väravaid ei löödud ja Portugal sai lõpuks 1:0 võidu. Hollandil õnnestus raamide vahele saada viiest pealelöögist vaid üks, Portugali 19-st üritusest läks postide vahele seitse.

Rahvuste liiga pronksmedali teenis Inglismaa, kes alistas pärast 0:0 seisuga lõppenud normaal-ja lisaaega penaltiseerias Šveitsi.

ENNE MÄNGU:

Portugalis toimuvale UEFA Rahvuste liiga finaalturniirile pääsesid Portugal, Šveits, Inglismaa ja Holland. Portugal alistas poolfinaalis Cristiano Ronaldo kübaratriki toel 3:1 šveitslased.

Inglismaa ja Hollandi vahelise kohtumise võitja selgus alles lisaajal. Normaalaeg lõppes 1:1 viigiga, kui kõigepealt viis Marcus Rashford penaltist inglased juhtima, ent teisel poolajal suutis Mathijs de Ligt seisu viigistada. Lisaajal tõid hollandlastele võidu Kyle Walkeri omavärav ja Quincy Promesi tabamus.

Finaal algab Eesti aja järgi täna õhtul kell 21.45.