Kuigi Saksamaa uuriva ajakirjanduse lipulaev Der Spiegel tuli samade väidetega välja ka eelmise aasta alguses, on nüüd olukord muutunud: Mayorga on nõus lugu oma nime ja näoga avalikult rääkima ning uue advokaadi abiga minnakse Portugali superstaari vastu ka kohtusse.

Kuigi Ronaldo esindajad kavatsevad Der Spiegeli kohtusse kaevata, on Saksa ajakirjanikud endas kindlad ning väidavad, et suudavad kõikide nende käsutuses olevate dokumentide autentsust tõestada. Ka Ronaldo esindajad ei ole oma viimastes väljaütlemistes kahtluse alla seadnud Der Spiegeli poolt esitatud väiteid - nende väitel on tegu hoopis privaatsuse rikkumisega.

Seega: mis ikkagi täpsemalt Der Spiegeli poolt avaldatud detailide kohaselt juhtus?

  • 12. juunil 2009 pidutses Ronaldo Las Vegases koos õemehe ja nõbuga. Ühe peo VIP-alas kohtus pallur Mayorgaga ning naine andis talle oma telefoninumbri. Hiljem kutsuski portugallane Mayorga oma hotellituppa (suur apartment Palms Hotel and Casino kompleksis, kus Ronaldo ööbis, maksis umbes 1000 dollarit öö), kuhu spordiäss sõpradega jõudnud oli.
  • Kui Mayorga koos sõbrannaga kohale jõudis, läks Ronaldo koos sõpradega suurde mullivanni, millest avanes uhke vaade linnale, ning kutsus ka naisi sinna. Kui Mayorga väitis, et tal pole ujumisriideid kaasas, pakkus pallur talle enda poolt lühikesi pükse ja T-särki. Kui naine vannituppa riideid vahetama läks, järgnes Ronaldo talle ning paljastas talle oma peenise, paludes minetti. Mayorga keeldus.
  • Seejärel tahtis Mayorga ülejäänud seltskonnaga liituda, ent Ronaldo jaoks ei olevat see piisav olnud - ta suunas naise kõrvalolevasse magamistuppa, heitis ta voodisse ning järgnes anaalne vahekord. Mayorga väidab, et ta üritas end kahe käega kaitsta ning karjus kõva häälega.
  • Vahekorra lõppedes palus Ronaldo naiselt vabandust ning selgitas, et "99 protsenti ajast on ta džentelmen, aga ta ei tea, mis temaga ülejäänud ühe protsendi ajal juhtub", misjärel lubas Mayorgal hotellitoast lahkuda. See kõik juhtus juba 13. juuni esimestel tundidel.
  • Naine sõitis seejärel oma vanematekoju ning rääkis juhtunust ühele sõbrale. Samal päeval esitas ta juhtunu kohta politseisse raporti, kus mainis, et teda vägistas "kuulus jalgpallur" - ta ei soovinud Ronaldo nime kasutada, sest kartis, et mehe fännid hakkavad teda ahistama. Politseist liikus Mayorga edasi haiglasse, kus tema vigastused fikseeriti.
  • Paari nädala pärast avaldas Mayorga politseile ütlusi andes, et tegu oli Cristiano Ronaldoga. Uurijad hoiatasid naist, et kui ta asjaga avalikult välja tuleb, langeks tema peale avalik häbi ning inimesed hakkaksid teda süüdistama selles, et ta üritab kuulsalt sportlaselt raha välja pressida. Pärast seda kohtumist ei võtnud politsei rohkem Mayorgaga ühendust.

Järgnes väga ühepoolne "heitlus" kahe poole juristide vahel:

  • Naine sai rünnakust psühholoogilise trauma ning kartis edasisi käike ette võtta. Tema perekond korraldas talle lõpuks kohtumise advokaadiga, kes oli aga vaid mõne aasta pikkuse kogemusega ning spetsialiseerus liiklustrahvidele. Advokaat nõustus naist esindama, et Ronaldolt tsiviilkorras kahjutasu välja nõuda.
  • Ronaldo palkas seejärel endale "fixer'ite" meeskonna - rühma juriste, kes olid tuntud kui isikliku maine kaitsmise spetsialistid. Nende ülesandeks oli kogu juhtum sisuliselt "kalevi alla" matta - teha kindlaks, et politsei ei hakkaks asja põhjalikumalt uurima ning et Mayorga ei tuleks asjaga avalikult välja.
  • Ronaldo palgatud juristid saatsid pallurile suure küsimustiku, et teada saada, mis tol ööl täpsemalt juhtus. Portugallane küll kinnitas vahekorda, kuid väitis, et see oli vaginaalne ning Mayorga pärakuvigastused tulenesid kellestki teisest pärast seda, kui ta oli Ronaldoga vahekorras olnud. Muuhulgas sõnas Ronaldo, et naine oli korduvalt öelnud "ei" ja "stopp".
  • Ronaldo juristid üritasid korduvalt kindlaks teha, et Mayorga ega ükski teine asjast teadnud inimene ei ole politseiga kontaktis või ei kavatse asjast avalikult rääkida ning ähvardasid naist kaudselt, mõjutades teda nii asjast vaikima. Ära kasutati ka Mayorga advokaadi kogenematust ning pooled jõudsid kokkuleppele, et asi lahendatakse eraviisiliselt lepitaja abil. Mayorga oli nõus, esitades tingimuse, et kohtumisel peab kohal olema ka Ronaldo, et naine saaks talle otse näidata, milliseid tagajärgi tema rünnak kaasa tõi.
  • Las Vegases toimunud kohtumisele Ronaldo aga kohale ei ilmunud ning Mayorga sai sellest teada alles samal päeval. Läbirääkimiste käigus oli Mayorga äärmiselt emotsionaalne, ebastabiilne ja ärritunud ning lepitaja pidi naist korduvalt veenma, et ta uksest välja ei tormaks. Sealjuures ei lubanud Ronaldo tiim naise perel samas ruumis olla.
  • Kokkuleppe kohaselt maksis Ronaldo Mayorgale 375 000 eurot, Mayorga ega tema lähedased ei tohtinud aga juhtunust enam kunagi mitte kellelegi iitsatada.

Enam kui aasta pärast juhtunut kirjutas sügavas depressioonis olnud Mayorga Ronaldole südantlõhestava kirja. Kuus lehekülge pikas kirjutises kirjeldas ta juhtunut ning üritas Ronaldo südametunnistusele koputada, ent ei ole selge, kas see kiri sportlaseni üldse jõudis.

Seejärel vajus asi unustuste hõlma - kuni 2017. aastani, kui Der Spiegel asjast Football Leaks'i skandaali raames haisu ninna sai ning sellest kirjutas. Sel aastal jõudsid Mayorgani lekkinud dokumendid, kus on näha, milliseid strateegiaid Ronaldo advokaadid kasutasid, muuhulgas aga ka portugallase ütlused, kus ta tunnistab seksuaalset rünnakut.

Selle aasta 25. augustil esitaski Mayorga Las Vegase politseile tema käsutuses olnud dokumendid, mis tõestavad, et Ronaldo pani 13. juunil 2009 toime seksuaalkuriteo ning et tema esindajad mätsisid asja kinni, kasutasid kõnelustel ära naise ebastabiilset ja üliemotsionaalset olukorda ning leppisid kõike arvestades kokku ebaõiglaselt väikese kahjusumma. Septembri keskel kohtusse esitatud dokumendi kohaselt nõuab Mayorga Ronaldolt nüüd 50 miljonit eurot.

Twitteris selgitab Der Spiegeli ajakirjanik Christoph Winterbach põhjalikult ka loo tagamaid: