Ajaleht Sunday Times avaldas 2018. ja 2022. aasta MM-i korruptsiooniskandaaliga seoses uut materjali, kuhu seekord on lisaks Venemaale ja Katarile kistud ka suurvõistlust enda pinnale tuua üritanud inglased.

Väidetavalt kogusid Inglismaa kandidatuuriga tegelenud ametnikud konkureerivate maade kohta luureinfot, kasutades oma andmebaasi koostamiseks erafirmade ja Briti saatkonna abi.

Kõige pikantsem paljastus puudutab aga UEFA presidenti Platinid, kes ajalehe sõnul aitas venelastel teha lobitööd ning andis neile ka oma hääle, saades altkäemaksuks Picasso maali.

Venemaa saamisel MM-i korraldajamaaks olnud suur roll ka president Vladimir Putinil, kes värbas häälte ostmise protsessi ka FIFA pealiku Sepp Blatteri.

2022. aasta MM-i võitnud katarid aga kasutasid oma kampaanias riigi gaasitööstust, pakkudes FIFA-ga seotud huvipooltele soodsaid kaubanduslepinguid.

FIFA on korruptsiooni tõendamiseks viinud läbi ka oma sisejuurdluse, kuid hiljuti avaldatud raporti järgi venelaste ja kataride tegevuses süüd ei leitud.