Kiirabi korjas mitu korda pedofiilia eest vangi pandud 62-aastase treeneri üles Stevenage'i linna hotellist, pärast seda, kui üks külastajatest meest nigelas seisus tähele pani. Kiirabi saabudes oli Bennell teadvuseta.

Viimastel nädalatel on avalikkuse ette tulnud mitmed Bennelli ohvrid ja kirjeldanud, mida treener nendega noorteajal tegi. Bennell on töötanud klubides nagu Stoke City, Manchester City ja Crewe Alexandra.

1992. aastal vallandati ta Crewe'i poolt ning ta siirdus USA-sse. Kaks aastat hiljem sai ta Floridas nelja-aastase vanglakaristuse, kuna oli ahistanud üht noort jalgpallurit. Pärast Inglismaalt lahkumist mõisteti ta süüdi veel 23 ahistamisjuhtumis, mis leidsid aset aastatel 1978-1992. Inglismaa kohus mõistis ta vangi ühesaks aastaks.

Maikuus määrati Bennellile uus kahe-aastane vanglakaristus 12-aastase poisi ahistamise eest 1980. aastal. Tänaseks on ta aga vanglast vabanenud. Mõistagi pole tal enam ammu treenerilitsentsi ning tal on eluaegne jalgpallis tegutsemise keeld.

Skandaal on ajanud tagajalgadele nii asjaga seotud olnud klubid kui ka Inglise jalgpalliliidu ja Professionaalsete Jalgpallurite Ühenduse, sest viimastel päevadel on ahistamissüüdistustega välja tulnud üle 20 endise mängija. Manchesteri politsei on saanud vähemalt kümme samasisulist telefonikõnet.