Kosovo juurtega soomlane oli koos emaga Kyrkösjärvi ääres päevitamas, kui üks alla kümne aasta vanune poiss ootamatult ujumismadratsi pealt vette kukkus ning ei suutnud omal jõul pinnale naasta.

Kuna tegu oli hommikuse ajaga, polnud vetelpäästjad veel tööd alustanud. Ilta-Sanomati teatel algab kohalikel vetelpäästjatel töö keskpäevast.

Vette kukkunud poissi tormas esiteks pääsma jalgpalluri Hetemaj ema, kes ei suutnud last pinnale tõmmata. Seejärel jõudis kohale Seinäjoki kapten, kes poisi õigel ajal leidis ning ta veest välja tiris. Järve ääres viibis ka noore poisi ema, kes tänas päästjaid kangelasteo eest.

"Olen vaadanud palju "Baywatchi" ning sarnaseid telesarju, mille järgi tundub elupäästmine lihtne. Tegelikult on see palju raskem, ehkki poiss oli alla kümne aasta vana," rääkis Hetemaj hiljem Ilta-Sanomatile.

"Kõik juhtus nii kiiresti. Mu ema sai poisi kätte, kuid siis nad jäid mõlemad vee alla ning siis jooksin ka mina neile järgi," kirjeldas jalgpallur juhtunut. "Sain lapse kätte ning tõin ta pinnale tagasi."

"Käime siin tihti meeskonnaga ujumas. Ei oleks paha õppida mõnel vetelpäästmise kursusel," tõdes 32-aastane Hetemaj.