Neymar Sr. postitas Instagrami kontol pikema sõnavõtu kriitika ja vigastuste teemal, mida alustas meenutusega 2014. aasta jalgpalli MM-ist, kus Neymarile hüppas tagant selga Kolumbia mängumees Juan Zuniga. Neymaril tuvastati toona mõra selgroolülis.

"See oli täiesti ebaloomulik ja mõttetu viga," kirjutas brasiillane. "Me palvetasime ja palvetasime ja minu pojal vedas. Ta oleks võinud lõpetada ratastoolis, kuid seda õnneks ei juhtunud."

"2018. aasta jalgpalli MM-il astuti Neymarile hüppeliigese mänguvälises olukorras ja kõik rääkisid, et midagi ei juhtunud! Hoopis vastupidi, teda süüdistati sukeldumises. Kohtumises kasutati videokohtunikke ning kogu maailm vaatas, kuid Neymari peeti süüdlaseks," jätkas Neymar Sr.

"Nüüd tehti Neymarile ühes kohtumises neli viga järjest, mille tõttu peab ta taas vigastuspausi pidama," vihjas Neymar Sr. kohtumisele Strasbourgiga. "Mu poeg kukub sellepärast, et ta püüab end kaitsta ning hoiatasin teda alati, et ta prooviks vältida suuri kokkupõrkeid."

"Selline viga, mis Neymarile 2014. aasta MM-il tehti, väärib kohtuniku kaitset. Minu jutt pole isapoolne hala, vaid olen lihtsalt väsinud jalgpallis valitsevast sotsialistlikust süsteemist. Olen väsinud ajakirjandusest, kes keskendub sellele, et saaks Neymarist lugusid kirjutada ja räägivad, et Neymar väärib kõike juhtunut. Minu soov on, et te läheksite p****e!" lajatas Neymari isa ajakirjanduse suunas.

"Minu poeg suudab alati raskustest üle olla ning veelgi tugevamana tagasi tulla."