4:0 võidumängus kaks väravat löönud Welbeck sai kollase kaardi avapoolajal täiesti süütust olukorrast, kui lõi pärast kohtuniku vilet palli. Kuna ründaja jaoks oli see käesoleva valiksarja teiseks hoiatuskaardiks, jääb tal järgmine mäng vahele.

"Danny Welbecki kollane varjutas meie mängu. Ma arvan, et pole palju inimesi, ka kohtunikke, kes leiavad, et see oli kollane kaart," kritiseeris inglaste peatreener Roy Hodgson kohtuniku tegevust.

"Ründaja teeb 40-jardise spurdi, pall jõuab tema jalale ning vile ja löögi vahele jääb sekundi murdosa. Mind peab ikka väga tõsiselt veenma, et ma usuks, et see oli hoiatuskaarti väärt," lisas Hodgson.

Inglismaa jalgpallifännide arvates meenutas Welbecki eilne kollane kaart Eurovisiooni, kus naabrid üksteisele hääli andes kingitusi teevad. Nii tegi ka Slovakkia kohtunik nüüd Ukrainale suure kingituse.

Kuna inglasi ei saa Kiievis aidata ka Wayne Rooney ja Daniel Sturridge, on Hodgson Ukrainaga mängu eel tõsises ründajate kriisis.

H-alagrupi tabeliseis on väga pingeline. Inglismaal ja Montenegrol on hetkel 15, Ukrainal 14 ja Poolal 10 punkti, kusjuures Montenegrol on teistest üks mäng enam peetud.