Itaalia kaotas valikturniiri play-off'is kahe mängu kokkuvõttes 0:1 Rootsile ja jäi esimest korda alates 1958. aastast MM-ilt eemale.

69-aastane Ventura, kelle ametiaeg kujunes 17 kuu pikkuses, väitis ise, et tegi Itaaliaga "viimase 40 aasta parima perioodi". "Ma kaotasin kahe aasta jooksul vaid kaks mängu," ütles Ventura telesõus Le lene enne, kui alaliit talle ust näitas, vahendab BBC Sport.

Ventura võttis selle ametikoha Antonio Contelt üle 2016. aasta juunis. Alaliidu president Carlo Tavecchio nimetas meest toona "jalgpalli meistriks, kes on küll vähese kogemusega, kuid innovatiivsete ideedega". Valikturniiril ei suudetud aga võita Makedooniat ning jäädi kahel korral alla Hispaaniale.

Itaalia spordileht La Gazzetta dello Sport pakub uueks peatreeneriks Carlo Ancelottit, kes jäi hooaja alguses Müncheni Bayernis tööta. Samas ei välistata ka Antonio Conte naasmist, sest itaallasel olevat "Chelsea`st ja Inglismaast kõrini".

"Head kandidaadid oleks ka Roberto Mancini ja Massimiliano Allegri, kui nad muidugi soovivad Peterburi Zeniidist ja Juventusest lahkuda," kirjutas ajaleht eile.