Kui 2010. aasta jalgpalli MM-i järel ringlesid rahvusvahelises meedias jutud, et Portugalile 0:7 kaotanud tiim ja selle peatreener saadeti kodumaal sunnitööle, siis Montague avaldas, et tõepõhja sellel infol all ei ole.

Põhja-Korea spordielu uurinud Leideni ülikooli akadeemik Christopher Green rääkis Montaguele, et toonast 0:7 kaotust näidati Põhja-Koreas otseülekandena ja ülekanne näidati ka lõpuni.

“Ma ei ole kunagi näinud ühtegi tõendit, mis viitaks 2010. aasta MM-i meeskonna sunnitöölaagrisse saatmisele,“ rääkis Green.

Põhja-Korea koondise peatreeneriks on praegu norralane Jörn Andersen, kellele on tehtud ülesandeks viia meeskond 2022. aasta maailmameistrivõistlustele. Nagu uuringust selgus, siis jalgpall on Põhja-Koreas sama populaarne nagu mujal maailmas.
Põhja-Korea jalgpallikoondise norralasest peatreener Jörn Andersen.

Omamoodi fenomen on sealne kohalik jalgpall. Põhja-Korea jalgpallimeistrivõistlused on välismaailma jaoks täielik müstika ning nende kohta ei ole võimalik internetist korralikke tulemusi leida. Artiklis kirjutatakse, et ka mängude kalender ongi salajane.

Päev enne kohtumise algust antakse staadioni lähedal teada, et järgmine päev on toimumas liigamäng. Tulemuse saabki teada ainult staadionile minnes.

Aastaid ei peetud seal üldse liigasüsteemis jalgpallimänge. Korraldati lihtsalt turniire, mis toimusid iga kahe kuu tagant pühade ajal. Näiteks olid turniirid kavas Kim Il Sungi sünnipäeva paiku.