Vastav otsus tehti avalikuks eile ning põhjuseks on juba pikemalt üleval olnud lahkhelid peatreeneri ja Tšiili jalgpalliliidu vahel. Täpsemalt ei saanud Sampaoli läbi vutiliidu uue presidendiga, samuti häiris teda fakt, et ajakirjandusse levisid tema uue lepingu detailid.

2012. aastast Tšiili rahvuskoondist juhendanud Sampaoli jõudis meeskonnaga 2014. aasta MM-il kaheksandikfinaali (penaltitega langeti Brasiilia vastu - toim) ning mullu juhtis ta oma hoolealused Copa America võiduni. Nüüd, pool aastat hiljem, on ta aga uusi väljakutseid otsimas.

Vaid teise mitte-eurooplasest treenerina FIFA kolme parima treeneri sekka valitud Sampaoli (esimesena sai säärase teoga hakkama Diego Simeone - toim.) teeneid jahivad ilmselt nüüd mitmed Euroopa tippklubid. Näiteks spekuleeris Hispaania meedia jaanuari alguses, et Sampaoli võiks suvest istuda Londoni Chelsea treeneritoolile.

Ametist tagasi astudes loobus argentiinlasest treener Copa America võiduboonusest, lisaks peab ta maksma Tšiili jalgpalliliidule valuraha lepingu varasema lõpetamise eest.