Rooney teenis viimases EM-valikmängus Montenegro vastu punase kaardi vastasele selja tagant jalgadesse sõitmise eest ning oleks esialgse karistuse korral pidanud kõrvalt vaatama kõiki 2012. aastal Ukrainas ja Poolas toimuvaid Inglismaa koondise alagrupimänge. Nüüd peab ta vaid vahele jätma esimesed kaks kohtumist Prantsusmaa ja Rootsiga, kuid viimasel alagrupikohtumisel Donetskis Ukrainaga saab peatreener Fabio Capello teda juba kasutada.

Usutakse, et Inglise jalgpalliliit kasutas oma apellatsioonis näidetena Andrei Aršavini kahemängulist keeldu Venemaa 2008. aasta MM-valikturniiri viimases mängus tehtud vea eest ning ühtlasi argumenti, et Rooney tegu polnud võrreldavgi näiteks Tel-Avivi Maccabi palluri Yoav Zivi liinikohtuniku suunas tehtud saapaheitega hiljuti Euroopa liiga mängus Stoke City vastu.

Samuti olevat alaliit välja toonud, et finaalturniirile üle kanduv kolmemänguline keeld on kordades tõsisem hoop kui samasugune karistus ainult valikturniiri mängudes. Rooneyt aitasid võitluses karistuse lühendamise pärast Capello ja neli advokaati, vahendab ESPN Soccernet.


Aršavini näide:
Yoav Zivi näide: