Slovakkia - Paraguai 0:2

Päeva esimene kohtumine erilist mänguilu ei pakkunud ja parem meeskond võitis. Paraguai tegevusest oli näha, et neil on rohkem kvaliteeti ja klassi, mille pealt ka edu tuli.

Paraguai puhul lõi välja nüanss, mis on nendel maailmameistrivõistlustel kõiki Lõuna-Ameerika meeskondi eristanud Euroopa omadest - rünnakud suudetakse lõpetada löögiga, millest tulevad väravad. Kui minna ühe mängu võrra tagasi ja mõelda selle peale, kuidas Uus-Meremaa Slovakkiale viimasel minutil ära lõi, siis ma usun, et Paraguai oleks selle ära hoidnud.

Paraguailastel on nüüd mängida veel Uus-Meremaaga ning nende jaoks on seis päris hea. Loogiliselt võttes ei tohiks Itaalial ka slovakkidega probleeme tulla, kuigi kaks esimest mängu on näidanud, et Itaalia vastu on kõigil šansse.

Itaalia - Uus-Meremaa 1:1

Itaalia on näidanud väga imelikku mängu, kuid vaadates ajalukku, ei ole võimatu, et nad maailmameistriks tulevad. Täna alahinnati alguses oma vastast, mis karistati kohe ära. Nad ei saanud olla teadmata Uus-Meremaa väravast Slovakkia vastu ja pidanuks paremini alustama.

Pärast 0:1 taha jäämist võtsid ennast kokku, lõid palju momente, said penalti ja seis oli 1:1. Siis tuli teine poolaeg ja küllap nad mõtlesid, et küll tuleb. Brasiilial see toimis, nemad lõid ära, kuid selleks, et olukordadest ka väravaid tuleks, peab midagi tegema. Samas on Itaalial kaks viiki ja kui viimase võidavad, on nad alagrupist edasi. Midagi ei ole kadunud.

Itaalial, nagu ka Hispaanial, on väravate löömine, I-le punkti panemine probleemiks. Mängitakse jube ilusti, pass käib, jõle kihvt, kuid sellist meest, kes suudaks punkti panna, sellist ei ole. Võtame näiteks Luis Fabiano, kes lihtsalt läks ja lõi ära. Itaalial sellist meest ei ole. Kui Vincenzo Iaquinta paneb slovakkide vastu kaks tükki, võib-olla hakkab tulema.

Brasiilia - Elevandiluurannik 3:1

Põhja-Korea vastu võis tunduda, et Brasiilia on haavatav, kuid täna tõestati, et nende rünnak on väga muljetavaldav. Dunga on öelnud, et kõigepealt tuleb kaitse paika saada ja seda on ka tehtud. Elevandiluurannikul ei avanenud reaalset võimalust enne, kui seis oli 0:3 ja hakkas auke tekkima.

Üldiselt pakkus Brasiilia väga hea esituse, olid taktikaliselt küpsed ning kui rünnaku veelgi õlitatumalt tööle saab, on nad väga kõvad. Mängu lõpule ja Kaka punasele mõeldes ei tohi edaspidi kindlasti lasta end provotseerida. Kui midagi sellist juhtub seisul 3:0 ja 85. minutil, siis ei ole see veel maailma lõpp, kuid kui punane võetakse väljalangemismängus 25. minutil, on hoopis teine tera.

MM on näidanud, et kaitsetaktika on edu aluseks. Kes lahtiselt peale läheb, saab karistada. Samas lõi Brasiilia Põhja-Korea kaitsemüüri vastu kaks ära ja kui 0:2 taga oled, peab ka ise ründama hakkama. Võrreldes esimese mänguga oli Brasiilia rünnak märksa parem ja tihedam, kuid seda annab veel lihvida.

Mis Elevandiluurannikut puudutab, siis peaks homme kas Portugal või Põhja-Korea võitma, läheb aafriklaste seis nutuseks. Täna ei suutnud ka Didier Drogba ees midagi teha. Ühe lõi, kuid kas vigastus veel segab või olid kaitsjad nii head, et suutsid ta üsna ära nullida.