Maradona surma põhjuseks märgiti südamerabandus. Kaks nädalat enne surma käis ta Buenos Aireses ajuoperatsioonil. Teda opereeris toona just Luque. Peagi pärast Maradona surma alustati aga Luque ja Cosachovi osas uurimine, sest neid kahtlustatakse meditsiinilisest hooletusest surma põhjustamises. Uurimise algatas Maradona tütarde Dalma, Giannina ja Jana pöördumine uurijate poole oma kahtlustega Leonardo Luque suhtes.

Uurimise käigus tutvusid politseinikud sõnumitega, mida kaks meest omavahel saatuslikul päeval vahetasid. Maradona surma hetkel viibis Cosachov jalgpallilegendiga koos Tigre linnas asuvas majakeses, Luque oli samal ajal autoga argentiinlase poole teel.

Katked kahe mehe omavahelistest sõnumitest jõudsid ka portaali Infobae valdusesse, mis need pühapäeval ka avalikustas. Maradona olevat oma toast leidnud tema psühholoog Carlos Diaz ja psühhiaater Agustina Cosachov, kes olid saabunud Maradonat külastama.

Diaz ja Cosachov püüdsid argentiinlast elustada ning kutsusid talle kiirabi. Cosachov vahetas samal ajal nii tekst- kui häälsõnumeid Luque'ga, kes ei pidanud tol päeval Maradonat külastama, kuid võttis psühhiaatri sõnumite järel kohe tee Tigre linna poole.

"Ütle mulle, kas ta on elus," kirjutas Luque.

"Ma ei tea, Leo. Ta on teadvuseta, teda püütakse elustada praegu," vastas Cosachov.

Cosachov kirjeldas kolleegile pidevalt, mis Maradona majas on toimumas. "Nüüd on kiirabi käes. Nad püüavad teda elustada. Enne tegime aga ise seda 10-15 minutit, sest kiirabi ei jõudnud varem kohale."

"Ta ei hinganud ning tal polnud pulssi. Leo, ta nägi surnud välja," olevat Cosachov kirjeldanud Luquele vaatepilti, mis neile eelnevalt avanes. "Tulime tuppa ning ta oli väga külm. Hakkasime teda elustama ning tema keha soojenes veidi. Tegime seda umbes kümme minutit, kuniks jõudis kiirabi kohale."

Ühel hetkel andis Cosachov kirurgile teada, et Maradona on surnud. "Teata, et ta on surnud," kirjutas psühhiaater. Infobae teatel hakkasidki mõned minutid hiljem Argentina erinevates väljaannetes levima uudised Maradona surmast.

Luque telefoni läbi otsides leidsid uurijad aga järgneva häälsõnumi, mille kirurg olevat ühele sõbrale saatnud. "Just nii, hea sõber. Tundub, et ta sai südamerabanduse ning paks mees on surnud. Ma ei tea, mis ta tegi. Olen hetkel sinna liikumas," vahendas Iltalehti häälsõnumit.

Leopoldo Luque

Uurimise all oleva Luque ja Cosachovi omavaheline vestlus on Argentinas tekitanud palju kõneainet. Mõistagi on see jõudnud juba ka Maradona lähedasteni. "Ma just kuulasin häälsõnumeid Luque ja psühhiaatri vahel ning see ajas mind oksele. Palun vaid Jumalat, et õiglus võidutseks!" kirjutas Maradona tütar Dalma. Argentiinlanna tõi ühtlasi nimepidi välja Maradona advokaadi Matias Morla, kes palkas Luque tema isa eest hoolt kandma.

Arstide tegutsemist on varasemalt kritiseerinud ka 33 aastat Maradona ihuarstiks olnud Alfredo Cahe. Tema sõnul lasti Maradona pärast ajuoperatsiooni liiga kiiresti haiglast välja.

"Ma nägin teda Olivose kliinikus ning ma ei saanud temaga kontakteeruda, sest ta magas mõlemal korral, kui ma sinna ravimite järgi läksin. Mulle tundub vale, et nad ta välja lasid. Ta oleks pidanud olema teistsuguse infrastruktuuriga haiglas nagu selline, kuhu me ta Kuubas viisime, kus kõike tehti väga hästi," ütles Cahe väljaandele Telefe Notificas.

Portaali Infobae teatel on uurimine kahe mehe osas jätkuvalt käimas. Kohaliku meedia teatel pole välistatud, et uurimise käigus võib üles kerkida veel inimesi, kes võisid olla Maradona surmaga ühel või teisel moel seotud.