Solo on USA koondisega võitnud kolm MM-tiitlit ja kaks olümpiakulda. Eelmisel suvel, kui ameeriklannad maailmameistriks tuli, said nad preemiaks kaks miljonit dollarit. USA meeste koondist, kes 2014. aasta MM-il veerandfinaali ukse taha jäi, premeeriti kodumaal 9 miljoni dollariga.

"Numbrid räägivad enda eest. Mehi tunnustatakse meist rohkem," ütles Solo ühes intervjuus New York Timesile, mis kõneles Solo ja veel paari tema kolleegi USA töövaidluskomisjoni pöördumisest.

"Usume, et naisjalgpallurid peaksid saama meestega võrdselt tasustatud, meil peaksid olema samad õigused ning meid tuleks samamoodi austada."

Solo postitas hiljuti Twitterisse pildi oma esimesest korterist, mille ta jalgpalluripalga eest rentis.

"Esimene kodu, mida ma võisin endale rentida 25 000-dollarise palga eest, mis mulle 2003. aasta 1. ringi draftiga ette nähtud oli. Tänaseks pole eriti palju muutunud!" kirjutas ta postituses.

Solo aastapalk oli eelmisel aastal ligi 240 000 dollarit. Seattle Soundersis mängiv endine Tottenhami ründaja Clint Dempsey teenis mullu 428 000 dollarit ehk ligi kaks korda rohkem. Maailma kõrgemapalgalisim naisjalgpallur on aastas 400 000 dollarit teeniv brasiillanna Marta Vieira, kes mängib Rootsi klubis FC Rosengard.

Cristiano Ronaldo pangakonto täienes 2015. aastal näiteks 79,5 miljoni dollari võrra.