Värskelt avaldatud edetabelis on esikohal PSG ja Prantsusmaa koondise 20-aastane tähtmängija Kylian Mbappe. Mbappe väärtuseks hinnatakse koguni 251 miljonit eurot.

Teisel kohal on selles tabelis Liverpooli 26-aastane egiptlasest ründeäss Mohamed Salah 220 miljoni euroga. Kolmas aga Manchester City's palliv 24-aastane Inglismaa koondislane Raheem Sterling 207 miljoni euroga.

Paljude hinnangul maailma parim jalgpallur Lionel Messi on selles tabelis 168 miljoni euroga neljas. FC Barcelona argentiinlasest ässa hinnasilt on kolmest mehest madalam vanuse tõttu. Messil vaatab passist käimasoleva kuu lõpus vastu number 32.

Reaalsuses maailma kõige kallimaks jalgpalluriks olev Neymar on sel korral edetabelis alles 17. positsioonil. 27-aastast brasiillast on viimasel ajal seganud mitmed vigastused ning ka platsivälised probleemid. Mehe praeguseks väärtuseks hinnatakse 124 miljonit eurot.

Messi kõrval jalgpallimaailma teiseks absoluutseks superstaariks olev Cristiano Ronaldo on selles pingereas alles 20. kohal. Portugallase väärtuseks hinnatakse 118 miljonit eurot. Tema madala hinna põhjuseks on ka vanus, Ronaldol täitus tänavu 34-eluaasta.

Nende numbrite põhjal pandi kokku ka maailma kõige kallim algkoosseis.

Ründeliini moodustavad sellisel juhul maailma kolm kõige väärtuslikumat jalgpallurit ehk Mbappe, Salah ja Sterling.

Poolkaitsjatest pääseksid koosseisu Bernardo Silva (Manchester City, Portugal 137 miljonit eurot), Philippe Coutinho (FC Barcelona, Brasiilia, 129 miljonit eurot) ja Paul Pogba (Manchester United, Prantsusmaa 125 miljonit eurot).

Kaitsjatest on nelja seas koguni kolm Liverpooli meest. Kaitseliini moodustaksid Trent Alexander-Arnold (Liverpool, Inglismaa, 130 miljonit eurot), Virgil van Dijk (Liverpool, Holland, 112 miljonit eurot), Aymeric Laporte (Manchester City, Prantsusmaa, 106 miljonit eurot) ja Andy Robertson (Liverpool, Šotimaa, 88 miljonit eurot).

Väravasuul seisaks Liverpooli puurilukk Alisson Becker (Liverpool, Brasiilia, 108 miljonit eurot). Sellise koosseisu koguväärtuseks oleks seega 1,6 miljardit eurot.

Ehk maailma kõige väärtuslikumate mängijate koosseisus oleks koguni viis mängijat tänavu Meistrite liiga võitjaks kroonitud Liverpooli ridadest.

Tasub lisada, et Liverpooli ründajad Sadio Mane ja Roberto Firmino on üldises pingereas vastavalt kuues ja kaheksas, kuid see tähendab, et nad on ka ründajate arvestuses kuues ja kaheksas. Mane väärtuseks on 157 miljonit eurot ja Firmino väärtuseks 144 miljonit eurot.