Blatter ja teised FIFA juhtfiguurid aga teavad, et sellisele vangerdusele võib oodata väga suurt vastuseisu Euroopa riikide koduste liigade poolt (loe: Inglise, Hispaania, Saksamaa jt suuremad liigad).

Blatter arvab siiski, et veel on aega nihutada finaalturniir talve, vahendab BBC. Kataris tõuseb temperatuur nimelt suvel üle 40 kraadi, ehkki turniiri korraldajad on lubanud, et staadionitele pandakse võimsad õhukonditsioneerid.

Kuid Blatter arvab, et sellest ei piisa. "FIFA MM-finaalturniiri peab olema festival inimestele. Aga et ta tõesti oleks festival, ei saa see toimuda suvel. Staadione saab küll maha jahutada, aga tervet riiki mitte."

Katari finaalturniiri organiseeriva komitee juht Hassan Al-Thawadi vastas, et kui FIFA soov on pidada MM-finaalturniir talvel, siis nii tulgu.

Kõige enam oldakse mures mängijate tervise pärast. Katari põrgukuumuses poleks mingisugune ime, kui mängijad variseks väljakul kokku kuumarabanduste tõttu. Ehkki paljudel suurematel liigadel peale Premier League'i on pikem talvepaus, peaks MM-finaalturniiri aegne paus kestma vähemalt kuus nädalat. Blatter on veendumusel, et FIFA peab lihtsalt julge olema ja suruma oma tahte peale liigadele, kui vaja. "See oleks ainult ühel aastal, pärast seda muutuks kõik tagasi normaalseks", sõnas FIFA president.

Katar sai finaalturniiri korraldamise õigused 2010. aastal, kui edastati Lõuna-Koread, Jaapanit, Austraaliat ja Ameerika Ühendriike. Sellele järgnes FIFA-s korruptsioonisüüdistuste rahe, kuid need ei leidnud piisaval määral tõestust.