Cardiff leppis 2019. aasta jaanuaris Nantes'iga kokku, et nad ostavad Sala mängijaõigused 18 miljoni euro eest ära, aga 21. jaanuaril sai jalgpallur lennuõnnetuses surma. Sala oli eralennukis parasjagu teel just Prantsusmaalt Inglismaale.

Nii väidab Cardiff City, et Sala polnud veel ametlikult nende mängija ja klubi pole nõus Nantes'ile sentigi andma, kirjutas BBC.

Rahvusvahelise jalgpalliliidu FIFA otsuse kohaselt on Walesi klubi kohustatud prantslastele maksma 5,3 miljonit, mis oli lepingu kohaselt esimeseks sissemakseks. Teise osamakse ehk 9,7 miljonit pidi Cardiff tegema alles 2020. aasta jaanuaris ning seda FIFA inglastelt välja ei nõudnud.

Kui Cardiff väljamakset ei tee, määratakse neile kolmeks üleminekuaknaks tehingute keeld. Järgmise kahe nädala jooksul kavatseb Cardiff asja anda rahvusvahelisse spordiarbitraaži.

Sala ja lennukipiloot David Ibbotson kukkusid väikelennukiga alla tänavu 21. jaanuaril La Manche'i väina kohal. 28-aastase Sala surnukeha leiti hiljem koos lennukivrakiga üles, kuid 59-aastane Ibbotson on siiani leidmata.