Kui Brasiilia koondise ründaja Hulk pidi teel maailma tippu mängima Jaapani teises liigas, siis Paulinho karjäär sai tuule tiibadesse Leedu ja Poola liigas.

2006. aastal "mängis" Paulinho oma esimese hooaja meeste seas São Paulo Audaxis. Jutumärkides seetõttu, kuna mänguaega ta üheski kohtumises ei saanud.

Nii siirduski toona 18-aastane mängumees õnne otsima Euroopasse, kuid mitte mõnda suurklubisse, vaid hoopis Leetu ja FC Vilniuse nime kandnud meeskonda. 2007. aastal tuli meeskond kümne meeskonna konkurentsis seitsmendaks, aasta hiljem klubi likvideeriti. Paulinho lõi 38 mänguga Vilniuse eest 5 väravat.

Aastatel 2007-2008 mängis Paulinho Poolas Łódź LKL-is, kus ta 17 mänguga väravaarvet avada ei suutnud. Pärast kahte aastat Euroopas naases mängumees Audaxi ridadesse ning seekord asendus varumeheroll kiirelt keskväljal rünnakute juhtimisega. 2010. aastast kuulub Paulinho kuulsa Corinthiansi rivistusse. 80 mänguga on 182-sentimeetrisel mängumehel õnnestunud lüüa 24 väravat.

Eriti muljetavaldav on olnud Paulinho koondisekarjäär - 16 mängu ja 5 väravat.

Nii pole ime, et 24-aastane pallivõlur on siirdumas Corinthiansist Inglise meistrivõistlused viiendana lõpetanud Tottenham Hotspuri ridadesse. Jalgpalliportaali Goal.com andmetel on meeskonnad jõudnud üleminekusumma osas kokkuleppele - Londoni klubil tuleb tasuda mängija eest 20 miljonit eurot.

"Ta on fantastiline mängija, seda nii kaitses kui rünnakul. Tänu oma mitmekülgsusele sobib ta Inglismaale," tunnustas David Luiz koondisekaaslast.

Ent enne Inglismaale siirdumist tuleb Paulinhol teha veel üks hea esitus Brasiilia eest, et kodumeeskond Konföderatsioonide karikal võiduka lõpuni tüürida.