73-aastane Amsterdami Ajaxi legend suri eile oma kodus pärast pikka võitlust vähiga. Perekonna pressiteate kohaselt oli ta viimastel tundidel lähedastest ümbritsetud.

Keizer tutvustas koos Johan Cruyffi ja Johan Neeskensiga 1960-ndatel maailmale "totaalset jalgpalli". Ta mängis Ajaxis selle kõige edukamal perioodil, võites kolm järjestikust Euroopa karikat aastatel 1971-1973. Lisaks aitas ta Ajaxi kuue Hollandi meistritiitli ja nelja karikavõiduni. Kokku on tal klubi eest kirjas 365 mängu ja 146 väravat.

12 aasta jooksul jõudis ta Hollandi koondist esindada 34 mängus ja lüüa 11 väravat. Suurimaks saavutuseks koondise tasandil oli 1974. aasta MM-i hõbemedal, mida enamus Hollandist mäletab pigem kibeda kaotusena finaalis Lääne-Saksamaale.

Samal aastal putsad varna riputanud Keizer naasis jalgpalli juurde 2001. aastal, töötades erinevates rollides Ajaxi juures. 2010. aastal sai temast klubi auliige.

Keizeri mälestuseks kannab Ajax pühapäevases mängus Rotterdami Sparta vastu musta käepaela ning enne mängu toimub minutiline leinaseisak.