Nimelt kuulus neljapäeva õhtul Nõmme Kalju eurosarjavastase Osmanlispori algkoosseisu nigeerlane Aminu Umar, kes Kadrioru staadionil peetud matšis Türgi klubi eest ka 70 mänguminutit kirja sai. Kui kohtumine Tallinnas lõppes ümmarguselt kell 21 õhtul, siis juba seitse tundi hiljem kuulus sama mees 10 000 kilomeetri kaugusel Brasiilias Manause linnas toimunud olümpiamängude alagrupimängus Nigeeria koondise koosseisu!

Internetiavarustes ringi vaadates selgub aga, et Umar salaja teleporteerumiskunsti ei leiutanud ning hoolimata tema nimest nigeerlaste rivistuses asus ta samal ajal teisel pool maakera.

"Liitun olümpiakoondisega üsna pea. Meil on vaja üks mäng ära mängida ning pärast seda ma tulen," sõnas 21-aastane ründaja enne kohtumist Kaljuga pzimedia.com-ile. "Meil on kõiki vaja - klubi lubas mul pärast eelringi kohtumist kohe koondisega liituda."

Sellest hoolimata võib tegu olla saavutusega, mida järgi teha pole naljaasi - ühe ja sama päeva jooksul kuuluda jalgpallimängus meeskonna koosseisu kahes eri maailma otsas nõuab küllaltki paljude asjaolude kokkusattumist.

Nigeeria jalgpallikoondis alustas ilma Umarita olümpiaturniiri ülimalt väravaterohkes kohtumises 5:4 võiduga Jaapani üle. Sealjuures teeb nigeerlaste saavutuse eriti märkimisväärseks tõsiasi, et sealse jalgpalliliidu kehva asjaajamise tõttu jõudis nende koondis Brasiiliasse erakordselt hilja. Kui tavapäraselt jõuavad meeskonnad võistluspaika hiljemalt mängueelsel päeval, siis nigeerlased astusid Manauses lennuki pealt maha vaid mõned tunnid enne avavilet!