USA justiitsministeerium uurib rahaülekannet, mis tehti Lõuna-Aafrika Vabariigi poolt FIFA asepresidendi Jack Warneri hallatavale kontole ning hiljutised teated kõnelevad sellest, et see kõik toimus Sepp Blatteri lähedase kolleegi Valcke heakskiidul.

New York Times kirjutas täna, et just Valcke organiseeris sellise ülekande toimumise, mispeale saatis FIFA välja pressiteate, kus nimetati olukorra eest vastutavaks hoopis mullu manalateed läinud endise alaliidu finantsjuhi Julio Grondona.

Lõuna-Aafrika Vabariigi vutiliit saatis aga uudisteagentuurile Press Association kirja, milles kinnitatakse veelkord, et tehingu orkestrant oli ikkagi Valcke.

Kõnealune ülekanne on USA justiitsministeerumi üks peamisi asitõendeid korruptsiooniskandaalis, millega seoses on uurimise all kokku 18 inimest, sealhulgas 13 FIFA delegaati.

Meedias on viimased paar päeva ringlenud koopia 2008. aasta dokumendist, millega Lõuna-Aafrika Vabariigi jalgpalliliit kinnitab, et on FIFA-le kandnud oma turniiri korralduskomitee 423-miljonilisest eelarvest 10 miljonit "välispärandi programmi" tarbeks, mille kontot haldas kunagine CONCACAF-i regiooni president Jack Warner, kes end eelmisel nädalal samal Zürichi arreteerimistega samal päeval Trinidadi ja Tobago politseile üles andis.