22-aastase ründaja tegevusest teatati kohalikule politseile 19. märtsil, kui teda nähti tänaval ringi liikumas. Nimelt oleks Jovic pidanud olema 28 päeva karantiinis, sest oli alles nädal varem Madridist kodumaale saabunud.

Juba Serbiasse reisimise eest langes Jovic kriitikarahe alla, sest Madridi Reali mängijad pidid kõik olema karantiinis. 12. märtsil oli positiivse koroonaviiruse proovi andnud Reali korvpalliklubi ameeriklane Trey Thompkins. Jovic põhjendas Serbiasse tulekut sellega, et ei olnud täpselt aru saanud, mida isolatsiooni reeglid endast kujutavad.

Kohaliku meedia teatel alustati juba Serbiasse naasmise tõttu Jovici osas uurimine. "Nüüd jääb temast mulje nagu suurest kriminaalist. Kui ta aga peab vangi minema, siis ta läheb. Olen täiesti nõus Serbia presidendi ja peaministriga, kes ähvardavad kriminaalsüüdistustega, aga seda ainult juhul, kui ta süüdi on," rääkis mängumehe isa Milan Jovic kuu aega tagasi.

19. märtsil aga käis Jovic juba Serbias 28-päevase karantiini ajal kodust väljas. Serblase sõnul arvas ta, et korra päevas võib vajadusel majast lahkuda ning ta käis ainult apteegis.

Nüüd ootabki noort ründajat Serbias ees kohtuistung, kus otsustatakse tema karistus kantiinireeglite rikkumise eest. Serbias kõiguvad karistused alates 1275 euro suurusest rahatrahvist kuni kolme aasta pikkuse vangistuseni. Pole teada, millal Jovici istung toimub.

Alles hiljuti määrati kolmekuuline koduarest tema koondisekaaslasele Aleksandar Prijovicile, kes käis karantiini ajal sõpradega väljas pidutsemas.

Ametlike andmete kohaselt on Serbias tuvastatud 4873 koroonaviirusesse nakatunut. Viiruse tõttu on elu jätnud 99 inimest, sellest paranenuid on 400.