Kohtumine ei olnud pronksimängule kohaselt esialgu küll mänguliselt väga tuline, kuid intriigi sündis küll ja veel. Juba avapoolajal said portugallased suurepärase võimaluse juhtima minna, kuid Andre Gomes ei suutnud videokohtuniku poolt määratud penaltil üle mängida mehhiklaste puurilukku Guillermo Ochoad. Euroopa meistrite jaoks oli sel turniiril tegu neljanda järjestikuse penaltiga, mille vastaste väravavaht tõrjub - mäletatavasti eksiti poolfinaalis Tšiili vastu kõigil kolmel 11 meetri trahvilöögil.

Mängu avavärav sündis 54. minutil, kui Mehhiko ründaja Javier Hernandeze terava tsenderduse suunas õnnetult oma väravasse Portugali kaitsja Luis Neto.

Pikalt tundus, et Mehhiko eduseis püsibki lõpuni, kuid mängu esimesel üleminutil tegi akrobaatilise löögiga skoori Portugali keskkaitsja Pepe, kes kohtumise lõpus edurivi tugevdama nihutati - 1:1!

Lisaajal said portugallased Mehhiko kaitsjate käega mängu tõttu veel ühe penalti ning see viimaks realiseeriti: Adrien Silva saatis Ochoa valele poole ning tegi 104. minutil seisuks 2:1.

Lisaaja teist veerandtundi ilmestasid eemaldamised - kuueminutilise vahega teenisid oma teise hoiatuskaardi Portugali poolelt Nelson Semedo ja Mehhiko ridadest Raul Jimenez. Seisul 2:1 mäng ka lõppes.

Tegu oli esimese mänguga MM-finaalturniiride ja maailmajagude karikaturniiride ajaloos, kus anti lisaajal kaks punast kaarti.

Õhtuses finaalis lähevad kell 21 vastamisi Saksamaa ja Tšiili.