Aga need Euroopa grandid on juba mitu nädalat trenni teinud, käinud rahaturneedel üle maailma ja nüüd hakkab juba vaikselt tulema.

1) Esimene vahva fakt on see, et siinsele rahvale veel aastake kannatust, sest järgmine superkarikamatš peetakse ju Lilleküla staadionil. Sel aastal viivad Madridi Real ja Manchester United sülega rõõmu aga Makedoonia inimestele, sest mängitakse Skopjes.

2) Võib ju arvata, et Real ja ManU on omavahel saanud kõvasti mõõtu võtta, aga viimati kohtuti päris jupp aega tagasi – hooajal 2012/13 Meistrite liiga 16 parema seas ja edasi pääses Real.

3) Seni on vaid AC Milanil õnnestunud superkarikas võita kahel aastal järjest, teisipäevase edu korral jõuab sama saavutuseni ka Real.

4) Manchester United mängis viimati UEFA superkarikale 2008. aastal, aga siis kaotati teatud üllatusena Peterburi Zeniidile.

5) Ainsa mängijana on superkarikal „kübaratriki“ teinud praegune Monaco ründaja Radamel Falcao, kes 2012. aastal Madridi Atletico särgis kurvastas kolme tabamusega Chelsea’it.

6) Raha jagatakse finaali järel ka, kuigi selliste satside jaoks on see „kommiraha“ – võitja arvele laekub 3,2 ja kaotajale 2,2 miljonit eurot.

7) Päris täit laksu Skopjesse kogunev rahvas ilmselt ei saa, sest Cristiano Ronaldo oma eelmise koduklubi vastu väga suure tõenäosusega ei mängi. Eks portugallane, kes mängis suvel maailmajagude karikaturniiril, vajab rohkem puhkust ja Los Blancose peatreener Zinedine Zidane tahab teda natuke hoida.

8) Lõpetuseks natuke ka peamurdmist. 2001. aasta superkarikamängu lõppedes külastas suure tõenäosusega ainsa eestlasena võitjameeskonna Liverpooli riietusruumi viimastel aastatel kõvasti meie muusikaskeenes ilma tegev artist. Paaril viimasel aastal on ta murdnud sisse ka kinolinadele. Vastus jääb õhku rippuma ...

Madridi Reali ja Manchester Unitedi tänast kohtumist saab otseülekandena algusega kell 21.35 vaadata Viasat Sport Balticust.