Eelmisel nädalal tuli esimesena avalikkuse ette Andy Woodward, 43-aastane endine kaitsemängija, keda tema treener Barry Bennell klubist Crewe Alexandra noorteeas korduvalt ära kasutas.

Tänases BBC saates rääkisid esmakordselt oma loo veel kolm seni varjus olnud jalgpallurit. Bennelli ohviks langesid ka sama klubi pallurid Chris Unsworth, Steve Walters ja Jason Dunford - kõik tänaseks üle 40 aasta vanused täismehed.

62-aastane Bennell on laste ahistamise tõttu saanud juba kolm vanglakaristust. 1998. aastal pisteti ta trellide taha üheksaks, samuti on ta USA-s kandnud nelja-aastast vanglakaristust. Viimane, kahe-aastane karistus määrati Bennellile 2015. aastal, kuid tänaseks on ta tagasi vabaduses.

Unsworth rääkis, et pole seni kellelegi kõssanud, kuidas teda kuni sada korda vägistati. Ta poleks muidu peidust välja tulnud, kui naine poleks talle näidanud samale kanalile intervjuu andnud Woodwardi lugu. Politsei teatel on pärast Woodwardi ülestunnistust Bennelli ohvritest endast teada andnud veel 11 inimest.

Mitu poissi korraga voodis

Unsworth treenis Bennelli käe all Manchester Citys ja liitus tema grupiga Crewe'is, kui oli 1980-ndatel 12-aastane. Ta rääkis, et käis korduvalt Bennelli kodus ning mehe voodis võis teinekord korraga olla kaks või kolm poissi, keda ta ära kasutas.

"Me ei rääkinud omavahel sellest kordagi. Mind vägistati 50-100 korda," sõnas Unsworth, lisades, et oli esimese juhtumi ajal üheksa-aastane. Unsworth on tänaseks rääkinud ka politseiga ning ootab neilt hetkel kutset järjekordsele intevjuule.

"Mõlemad mu vanemad on surnud ning neile rääkimata jätmine teeb kõige rohkem haiget. Samas ma ei tea, kas see oleks hea otsus olnud, sest nad oleksid ilmselt ennast süüdistanud."

Dunford rääkis, et temale lähenes Bennell esimest korda treeninglaagris, üritades teda voodis käperdada. "Ma ütlesin, et ta uttu tõmbaks, mäletan, et isegi lõin teda." Bennell tagasilöögist aga ei kohkunud. Dunford ütles, et ei unusta iialgi Bennelli "surmavat pilku", mis sellele löögile järgnes.

Plekk küljes ka Newcastle Unitedil

Kuigi Dunford lahkus hiljem Manchester City noorteakadeemiast ja liitus ühe teise poistetiimiga, siis sellega ahistamine ei lõppenud. Sealgi oli üks pedofiilist treener. "Ta kutsus enne mängu mind ja veel kahte poissi enda juurde ning me magasime kõik ühes voodis. Ta proovis mind katsuda, ma lükkasin ta käe eemale. Üles ärgates nägin, et ta katsub üht teist poissi."

Ei Unsworthist ega Dunfordist saanud professionaalset mängijat. Mehed tunnevad, et see on suuresti Bennelli süü, kes neid tihti lihtsalt kiusu pärast pingile jättis.

Manchester City on viimaste päevaste sündmuste tõttu käivitanud klubisisese juurdluse. Ajaleht Guardian kirjutas täna, et politseisse on pöördunud ka ühe Newcastle Unitedi treeneri ohver. Arvatakse, et selleks treeneriks oli 2002. aastal pedofiilia eest vangi pandud George Ormond.