1970. aastal Euroopa parimaks jalgpalluriks valitud Müller lõi sama aasta MM-finaalturniiril rekordilised kümme väravat. Neli aastat hiljem lisas ta veel neli tabamust, lüües ka otsustava värava MMi finaalmängus.

Kokku lõi oma põlvkonna andekaimaks ründajaks peetud Müller Lääne-Saksamaa koondise eest 62 mänguga kokku 68 väravat. Oma 15-aastase Müncheni Bayerni karjääri jooksul lõi sakslane Bundesligas rekordilised 365 väravat (427 mängu) ja eurosarjades 66 väravat (74 mängu).

Bayerni klubi juht Karl-Heinz Rummenigge pani ajakirjanikele südamele, et 69-aastase Mülleri perekond on palunud lähinädalateks privaatsust. "See ei ole ainult perekonna palve, vaid ka Müncheni Bayerni klubi sügav soov," sõnas Rummenigge, vahendab Eurosport.

"Gerd Müller on jalgpalliajaloo üks parimaid mängijaid. Ilma temata poleks Saksamaa koondis ega Bayern see, kes nad on. Vaatamata oma suurele edule on Gerd alati olnud väga tagasihoidlik ning just see on mulle tema juures kõige enam muljet avaldanud. Ta on fantastiline sõber," lisas Bayerni juht.