Kuna 2022. aasta jalgpalli MMi korraldariigi valimine on tekitanud suure skandaali, üritas Blatter Katari valimisvõidu eurooplaste kaela ajada. FIFA president teatas, et just UEFA esindajad valisid Katari poolt, sest neile oli suur poliitiline surve.

"Mr Blatter, kellel on tohutu mõjujõud, on lõpuks mõistnud, et olümpiamängude ja teiste spordi suurvõistluste korraldajate valimisele on suur poliitiline ja majanduslik surve. Parem mõista seda hilja, kui mitte kunagi, arvan ma," sõnas Platini irooniliselt, vahendab Eurosport.

"Siin on midagi uut. Väidetakse, et eurooplased valisid Katari, kuid Katar sai 14 häält. UEFA-l on vaid 8 häält. Väike arvutus näitab, et kuskil on veel kuus häält," lisas Platini.

UEFA president on avalikult tunnistanud, et hääletas Katari poolt. Samas teatas Platini, et Prantsuse liidri Nicolas Sarkozy toetus Katarile ei mänginud tema hääletamisel mingit rolli.

Endise tippjalgpalluri arvates peaks Blatter mõistma, et maailmameistrivõistlused on FIFA teema. "See on keeruline diskussioon, kuid las Blatter korraldab seda. See on FIFA probleem," lisas Platini.

Katari valimine MMi korraldajaks tekitab suuri pingeid, sest alles nüüd on selgunud, et sealne finaalturniir tuleb esmakordselt korraldada talvel. Valimiste ajal, kui kandideerisid ka USA, Austraalia, Jaapan ja Lõuna-Korea, mindi sellest teemast mööda.

FIFA otsustab arvatavasti juba kahe nädala pärast, et Katari finaalturniiri toimumisaeg viiakse juunikuult jaanuari.