"Zidane'i pealöök? Ma ei oodanud seda tol hetkel," vahendas Hispaania väljaanne AS itaallase sõnu. "Mul tegelikult vedas, et tema löök mulle üllatusena tuli, sest kui ma oleks seda oodanud ning selleks valmis olnud, oleks meid mõlemaid platsilt minema saadetud."

Materazzi sõnul olid nad terve kohtumise üksteisega maid jaganud. "Me olime õhuvõitluses palli pärast korra juba kokku põrganud. Zidane lõi avapoolajal prantslaste esimese värava ja meie peatreener (Marcello Lippi - K.R.) käskis mul teda peale võtta. Pärast meie esimest kokkupõrget ma vabandasin, aga ta käitus halvasti."

Zidane'i ja Materazzi kompromissitu võitlus jõudis oma kulminatsioonini lisaajal, kohtumise 110. minutil. "Pärast meie kolmandat kokkupõrget teatas Zidane mulle, et saan pärast mängu tema särgi endale. Vastasin talle, et eelistaksin tema õe oma," meenutas Materazzi vahetult enne pealööki toimunud vestlust.

Prantslane teenis olukorra eest punase kaardi ning Prantsusmaa pidi viimased 10 minutit mängima kümnekesi. Kuna lisaaja lõpuks oli seis jätkuvalt 1:1, otsustati võitja penaltiseerias. Seal näitasid kindlamata närvi itaallased, kes tõid Saapamaale riigi ajaloo neljanda MM-tiitli.