Viimati kaotas Itaalia koondis MM- või EM-valikmängus 6. septembril 2006, kui võõrsil jäädi 1:3 alla Prantsusmaale. Sellest ajast saati suudeti kas võita või viigistada koguni 56 valikmängu järjest, kuid eile õhtul Madridis neil šanssi ei olnud - suurepärane Isco lõi avapoolajal kaks väravat, teisel kolmveerandtunnil lisas ühe tabamuse vahetusmees Alvaro Morata ning Azzurri oligi murtud.

Hispaania eest sekkus lõpuminutitel üle kolme aasta mängu ka 37-aastane David Villa, kes teenis publikult soojad ovatsioonid.

Hispaanlased panid end valiksarja seisu arvestades heasse seisu: kui nad järelejäänud mängudest Albaania, Iisraeli ja Liechtensteiniga vähemalt seitse punkti teenivad, on nad automaatselt MM-finaalturniiril. Itaalia peab tõenäoliselt leppima aga play-off'iga.

Ülejäänud mängudes suuri üllatusi ei sündinud. Ragnar Klavani klubikaaslane, Liverpooli 17-aastane ründaja Ben Woodburn tegi Walesi koondise eest debüüdi ning skooris vaid 261 sekundi järel, tuues omadele väärt 1:0 võidu Austria üle. Horvaatia ja Kosovo mäng peatati avapoolaja keskel läbi vettinud väljaku tõttu.

Kõik laupäevased Euroopa MM-valikmängude tulemused:

Albaania - Liechtenstein 2:0
Soome - Island 1:0
Gruusia - Iirimaa 1:1
Serbia - Moldova 3:0
Horvaatia - Kosovo 0:0 (mäng jäi pooleli)
Iisrael - Makedoonia 0:1
Hispaania - Itaalia 3:0
Ukraina - Türgi 2:0
Wales - Austria 1:0