2014. aasta Brasiilia MM-il juhendab koondist veel Louis van Gaal, sügisel algaval EM-valikturniiril on meeskonna eesotsas aga juba 67-aastane Hiddink, kes sõlmis Hollandi jalgpalliliiduga kahe aasta pikkuse lepingu.

Hollandi vastased on 2016. aasta EM-valikturniiril Tšehhi, Läti, Island, Kasahstan ning Türgi, keda Hiddink juhendas aastatel 2010-2011.

Hiddink, kes tegutses viimati treenerina eelmisel suvel, kui lahkus päevapealt Mahhatškala Anžist, oli Hollandi treener ka aastatel 1995-1998. Väga suurt edu Hiddink toona ei saavutanud (1998. aasta MM-il pääseti poolfinaali), küll aga jäi paljudele vutisõpradele meelde tema ja kuulsa poolkaitsja Edgar Davidsi vaheline tüli 1996. aasta EM-il, mis päädis viimati nimetatu koju saatmisega.

Pea ideaalse turniiri tegi Hiddink koos Lõuna-Koreaga 2002. aasta MM-il, tüürides võõrustajad üllatuslikult poolfinaali.

Hiddinki abitreeneriteks asuvad kaks omaaegset tippmängijat: Manchester Unitedi ründaja Ruud van Nistelrooy ning Amsterdami Ajaxi kaitsja Danny Blind.