C-alagrupp

Sloveenia - Inglismaa 0:1

Inglismaa mängis palju paremini kui kahes esimeses mängus. Emile Heskey asendamine ründes Jermain Defoe'ga tegi nad ees teravamaks. Inglismaa kasutas palju ääri, kust tekitas ka kõige ohtlikumad võimalused. Nad on turniiri jooksul arenenud, kuid ei näita veel sellist mängu, mida võiksid.

Sloveenial oli samuti häid võimalusi ning 1:0 eduseisu hoidmine oli Inglismaa jaoks raske. Viik oleks juba inglased välja kukutanud ning oli näha, et mängijad ja treenerid olid väga närvilised. Kokkuvõttes ei olnud niivõrd hea kvaliteediga mäng kui oodanuks.

Inglismaa jaoks on selgelt probleemiks see, et kõik mängijad ei ole parimas vormis, sest kõik pallurid on koduliigast ja seal on neil palju suurem koormus kui teistes Euroopa liigades. On näha, et Wayne Rooney on väsinud ja kui võtmemängija ei ole parimas vormis, on neil raske kaugele jõuda.

Sloveenia oli minu jaoks üllatus, et üldse MM-finaalturniirile jõuti ja seal lõpuks nii head mängu näidati. Natukene on neist kahju, et edasi pääsenud, sest poleks USA lisaminutite väravast Alžeeriat võitnud, oleks sloveenlased edasi saanud. Neil on päris põnevad mängijad. Eile tegi väravavaht head tööd ning suve jooksul võib mõnigi sellest koosseisust uue klubi leida. Nad lõid omale häid võimalusi kontrarünnakutest, kuid olukorras, kus neil oli kolm pealelööki järjest, tulnuks üks sisse lüüa.

USA - Alžeeria 1:0

D-alagrupp

Ghana - Saksamaa 0:1

Kohtumise eel oli Saksamaa tugeva surve all, sest edasipääs ei olnud sugugi kindel ning tuli kindlasti võita. Sarnaselt Sloveenia - Inglismaa mängule oli see väga närviline. Saksamaa domineeris, kuid mängupilt oli üsna õudne.

Saksamaal on kaitses probleeme ning nende jaoks oli ülitähtis, et Manuel Neuer tegi väravas head tööd, sest Ghanal oli samuti häid võimalusi. Silmailu see matš väga ei pakkunud, Saksamaa sai küll alagrupis 1. koha, kuid mitte ilusa mänguga.

Ma ei julge väita, et Saksamaa selle koosseisuga väga kaugele jõuab. Neil on palju hiljuti U-21 tiitli võitnud mehi ja väga perspektiivikad mängijad, kuid tänavuse MM-finaalturniiri jaoks võib kogemustest puudu jääda. Kindlasti tuleks neil silma peal hoida järgmistel suurturniiridel, sest praegu tehakse veel noorte mängijate vigu, kaitse ei ole 100 % valvel jne. Praegu on nad domineerinud, kuid huvitav oleks näha, kuidas nad suudavad otsustavastes mängudes tegutseda 0:1 või 0:2 kaotusseisus.

Ghanal on sel turniiril palju õnne olnud ja kuna nad on ilmselt ainus Aafrika koondis, kes 16 parema hulka jõuab, saavad nad suure toetuse. Samas ei ole kvaliteet selline, mis lubaks väga kaugele jõuda.

Austraalia - Serbia 2:1

Kaheksandikfinaalid

USA - Ghana

USA on favoriit, sest Ghana ei ole nii tugev ja ei näe neil erilist potentsiaali kaugele jõuda.

Saksamaa - Inglismaa

Siin ei ole asi ainult kahes meeskonnas. Nende vahel on palju ajalugu, juba praegu käib hõõrumine meedias jne. Kindlasti saab see olema eriline mäng ja kuna vastamisi on kaks nii prestiižset koondist, on võimalused 50-50. Kui asi läheb penaltiteni, võidab ilmselt Saksamaa.