Uskumatu trilleri pidasid maha Rootsi ja Portugal, kellest viimane oli avamängu Lissabonis reedel Cristiano Ronaldo väravast 1:0 võitnud. 50. minutil viis Ronaldo oma meeskonna taas juhtima, kuid Zlatan Ibrahimovici 68. ja 72. minuti tabamuste järel oli edasipääs juba rootslastele libisemas. Siis aga lõi Ronaldo Andreas Isakssoni selja taha veel kaks kolli 77. ja 79. minutil ning tõusis sellega külalismeeskonna kangelaseks. Pilet Brasiiliasse kuulus Portugalile!

Prantsusmaa tuli Pariisis Stade de France'il välja avamängu 0:2 kaotusest ning võitis Ukrainat 3:0, väravad 22. minutil Mamadou Sakholt ja 34. minutil Karim Benzemalt, 72. minutil sepistas Oleg Gusev omavärava. Alates 47. minutist mängisid ukrainlased kümnekesi, sest teise kollase kaardi oli saanud Jevgen Khatšeridi.

Island, kes avamängus oli Horvaatialt välja võidelnud väravateta viigi, pidi mõruda pilli alla neelama juba 27. minutil, mil pärast arvukaid võimalusi jõudis lõpuks sihile Mario Mandžukic. 11 minutit hiljem sai Müncheni Bayerni ründaja küll punase kaardi, kuid Islandit see suurt ei aidanud. 47. minutil sahistas võrku ka Darijo Srna ning Islandi esimene MM-ile pääs jäigi unistuseks.

Eesti alagrupis teise koha saanud Rumeenia mängis Bukarestis Kreekaga 1:1 viiki, kuid kahe mängu kokkuvõttes skooriga 4:2 pääses MM-ile külalismeeskond. 23. minutil viis kreeklased juhtima Konstantinos Mitroglu, 54. minutil lõi omavärava Vasilios Torosidis.

Euroopa tsooni play-off'i korduskohtumiste tulemused:

Rumeenia - Kreeka 1:1 (kokkuvõttes 2:4)

Horvaatia - Island 2:0 (kokkuvõttes 2:0)

Rootsi - Portugal 2:3 (kokkuvõttes 2:4)

Prantsusmaa - Ukraina 3:0 (kokkuvõttes 3:2)

Aafrika tsooni teisipäevased play-off'id:

Egiptus - Ghana 2:1 (kokkuvõttes 3:7)

Alžeeria - Burkina Faso 1:0 (kokkuvõttes 3:3, võõrsil värava eelisega pääses edasi Alžeeria)