Riveri ja Boca vastasseisu peetakse laialdaselt maailma kõige tulisemaks jalgpalliderbiks ning Copa Libertadorese finaalis kohtuvad need kaks meeskonda alles esimest korda, kuigi mõlemad on varem ihaldatud trofee võitnud.

Täna peaksid meeskonnad taas omavahel vastamisi minema, kuid koleda bussirünnaku tõttu on mäng suure kahtluse all. Esialgu pidi see meie aja järgi algama kell 22, siis lükati seda tunni võrra edasi ning seejärel veel 75 minuti võrra edasi ning seejärel veel edasi - kuni lõpuks anti teada, et matš peetakse pühapäeval meie aja järgi kell 22.

Bussirünnaku korraldasid Riveri poolehoidjad - kuigi klubide kokkuleppe kohaselt ei ole kohtumistel võõrsilfännid üldse lubatud, otsustasid Riveri poolehoidjad mängu eel Boca meeskonna bussi teekonna staadionile põrguks muuta, loopides seda kivide ning muu käepärasega. Olukorda üritas kontrollida politsei, kuid pisargaasi lastes tekitati ebameeldivusi lisaks märatsejatele ka mängijatele.

Samuti said mitmed bussis viibinud klaasikildude tõttu vigastada. Kuulduste kohaselt olevat bussijuht pisargaasi tõttu lausa minestanud. Paljud mängijad saabusid staadionile öökides ja oksendades.

Kuigi Riveri peatreener Marcelo Gallardo pakkus esialgu vastutulelikult Boca meeskonnale võimalust mängu mitte täna pidada, sekkus asja väidetavalt FIFA, kes pani Boca klubi fakti ette: mängite täna või saate disklahvi. Hiljem otsustati siiski ümber.

Esimene kohtumine lõppes 2:2 viigiga. Võõrsil löödud väravate reeglit finaalis ei rakendata.