Vaid 11 neist 24-st liikmest - lisaks FIFA president Sepp Blatter - kes tollest hääletusest osa võtsid, on endiselt täitevkomitee juures ametis, ülejäänud on kas erru läinud või uurimise tagajärjel oma positsioonilt lahkunud.

Eelmisel septembril ütles Garcia, et tema meeskond hakkab iga 2018. ja 2022. aasta MM-i kandidaatmaa toimkonnaga kohtuma ning on osaliselt oma lubadust ka juba ellu viinud, kuid nüüd tahab ta FIFA allikate sõnul intervjueerida ka neid 12 täitevkomitee liiget, kes veel komitees alles on, vahendab Eurosport.

Intervjuude eesmärk on tuvastada igasugu eetilisi möödapanekuid ja reeglite rikkumisi kandideerimisprotsessis, sest nimetatud suurvõistlustega seoses on ilmnenud mitmeid korruptatiivse maiguga tegevusi.

FBI on juba võtnud uurida Katari ärimehe ja endise Aasia jalgpalliliidu presidendi Mohamed Bin Hammami firma kahtlased maksed endisele FIFA asepresidendile Jack Warnerile ja tema perele. Mõlemad mehed lahkusid pärast 2011. aasta korruptsiooniskandaali ametist.

Venemaa võitis 2018. aasta MM-i korraldusõiguse viimases hääletusvoorus ühiskandidaatide Portugal-Hispaania ja Belgia-Hollandi ees. Hääled jagunesid vastavalt 13-7-2. Katar kogus neljandas hääletusvoorus 14 häält USA 8 vastu, varasemates voorudes seljatati Austraalia, Jaapan ja Lõuna-Korea.