Nädal tagasi avaldas Harvardi ülikooli professor John Ruggie muret selle üle, et FIFA üritab heas valguses näidata maad, kus on tõsised probleemid geiõiguste piiramise ja võõrtööliste kohtlemisega.

"FIFA ei ole maailma heaolu agentuur, kuid me peame nende asjade eest vastutama ja võtma inimõiguste eest seismisel juhtpositsiooni," ütles Infantino Ruggie avaldust kommenteerides.

"Me peame kõikidele probleemidele tähelepanu juhtima ning ma arvan, et sellised üritused annavad võimaluse rääkida teemadest, mis pole alati kõige meeldivamad või võistlustega otseselt seotud."

Infantino kõrval seisnud Venemaa spordiminister Vitali Mutko rõhutas geipropaganda keelustamise seadust kommenteerides, et "kedagi pole nende maal taga kiusatud".

Infantino jätkas: "Sinu vastus oli selge ja otsekohene. See on avatud riik, kus kõik on teretulnud."

MM-ile videokordused?

Ühtlasi teatas Infantino, et kui kõik hästi läheb, võetakse 2018. aasta MM-il esimest korda kasutusele videokordused.

Rahvusvahelise Jalgpalli Nõukogu (IFAB) kiitis eelmisel kuul heaks videokorduste testiperioodi. Infantino loodab neid rahvusvahelisel areenil näha niipea, kui katsetused on edukalt lõppenud.

"See testiperiood algab nüüd ja kestab kaks aastat. See tähendab, et 2018. aasta märtsiks peaksime me teadma, kas see töötab või mitte," ütles Infantino teisipäeval.

"Seega loodan, et hiljemalt 2018. aasta Venemaa MM-il saavad kohtunikud kasutada tehnoloogia abi."

Esimesel aastal viiakse testid ilmselt läbi privaatselt, 2017/2018 hooajal juba avalikult. Videokordustest võivad kohtunikud vaadata, kas löödi värav, kas tuleks määrata penalti, kas mängija vääriks punast kaarti või on kaart antud valele mängijatele.