"Brasiilia on kõige rohkem maha jäänud korraldajariik, keda ma FIFA-s olles ja varem näinud olen. Ja nad on veel ainsad, kes on saanud nii kaua - seitse aastat - valmistuda," ütles Blatter Šveitsi ajalehele 24 Heures. "Brasiilia on alles nüüd aru saanud, mida MM-i korraldamine tähendab."

Blatteri kommentaarid on juba vastukaja tekitanud Brasiilia riigijuhtide ja spordiametnike seas. Riigi president Dilma Rousseff kirjutas Twitteris: "Me armastame jalgpalli ja võtame need maailmameistrivõistlused vastu uhkusega ning teeme sellest MM-ide MM-i."

Isegi Blatter ise kirjutas Twitteris päev hiljem: "Nõustun täielikult Rousseffi tänase säutsuga. Kogu maailm, mina kaasa arvatud, ootab huviga MM-ide MM-i. Brasiilia saab olema suurepärane võõrustaja."

Brasiilia ei suutnud täita FIFA poolt seatud tähtaega, milleks oli 31. detsember. Nimelt pidid selleks ajaks valmis olema 12-st staadionist kuus. Ehitus on veninud finantsprobleemide, töötajate ohutuse ja staadionidel juhtunud õnnetuste tõttu. Eelmisel aastal hukkus areenide ehitusel kolm ehitustöölist.

Brasiilia spordiministri Aldo Rebelo sõnul saadakse turniiri alguseks ehk 12. juuniks ettevalmistustega kindlasti ühele poole.

"Sporiministeeriumile laekunud info kohaselt, mis pärineb korraldajalinnade võimudelt ja ministri enda kogutud andmetest - minister külastab mängupaiku iga kolme kuu tagant - saame kõigega õigel ajal valmis," ütles Rebelo.