Mäletatavasti teatas mai lõpus järjepanu kuuendaks ametiajaks tagasi valitud 79-aastane šveitslane vaid mõned päevad hiljem, et ta astub FIFA presidendi kohalt siiski tagasi.

Seejärel spekuleeriti, et Blatteri ametijärglane valitakse aasta lõpus toimuvatel valimistel, kuid nüüd on selge, et FIFA-t 1998. aastast juhtiv mees saab senisel kohal jätkata veel mõned lisakuud.

Nimelt otsustas maailma jalgpalli katusorganisatsiooni täitevkomitee täna, et uued valimised leiavad aset 2016. aasta veebruari lõpus. Samuti on Blatter jõudnud korduvalt kinnitada, et enam ta kandideerima ei hakka ning pärast asetleidvaid valimisi saab FIFA endale kindlasti uue presidendi.

Tänase täitevkomitee otsuse järel on aina elavamalt hakatud spekuleerima ka teemal, et Blatteri senise ametikoha võiks üle võtta praegune UEFA president Michel Platini. Väidetavalt on 60-aastane prantslane taganud endale juba ka kuuest konföderatsioonist nelja toetuse - Platini selja taha on kogunenud Euroopa, Lõuna-Ameerika, Aasia ning Põhja-Ameerika jalgpalli katusorganisatsioonid. Veel liiguvad kuuldused, et kandideerimise osas peaks Platini otsuse tegema 10 päeva jooksul. Juhul kui endine tippmängija maailma jalgpalli ka juhtima valitakse, peetakse tõenäoliseks, et tema asendajaks UEFA eesotsas saab praegune Saksamaa jalgpalliliidu president Wolfgang Niersbach.