57-aastane Champagne ütleb, et viimaste kuude sündmused on tekitanud temas soovi uuesti kandideerida. Veebruaris teatas ta oma kandidatuurist loobumisest, kuna ei saanud kokku nominatsiooniks vajalikku viite toetushäält. Ühtlasi süüdistas ta UEFA-t ja "teisi institutsioone" katses teda elimineerida.

"Ajal mil FIFA, meie FIFA, vajab oma tuleviku teemal avalikku debatti rohkem kui kunagi varem, oleme me uue presidendikampaania esimestel kuudel silmitsi vastuoludega ja tehingutega, mis tehakse suletud uste taga," ütles Champagne pressiteates.

Prantslane kutsus kandidaate üles osalema teledebattides ning tõi välja kaheksa punkti, mis ta oma nelja-aastase ametiaja jooksul ära teeb, kui ta valituks peaks osutuma.

"Lisaks sellele, mida on juba viimase 40 aasta jooksul hästi tehtud, kavatsen ma tõsta standardeid läbipaistuvses ja eetikas ning kaasajastada FIFA administratsiooni," ütles ta.

Oma seitsmeleheküljelises manifestis lubab ta muu hulgas avalikustada FIFA juhtivate ametnike palgad ja hüvitised, mis kajastuksid iga-aastases raportis.

Champagne töötas FIFA-s aastatel 1999-2010. Esimesed kolm aastat oli ta president Sepp Blatteri nõunik, seejärel peasekretäri asetäitja, presidendi kandidaat ja rahvusvaheliste suhete direktor. Pärast FIFA-st lahkumist on ta olnud erinevates nõuandvates rollides mitmete jalgpalliliitude ja klubide juures.

Seni olid oma kandidatuuri FIFA presidendivalimistel üles seadnud ametist ajutiselt tagandatud UEFA president Michel Platini, prints Ali bin Al-Hussein, endine Trinidadi ja Tobago mängija David Nakhid ning Aasia jalgpalliliidu president Šeik Salman al-Khalifa.