"Täna on jalgpalli jaoks kurb päev. Selgelt on see veel arengujärgus lugu, detaile tuleb järjest rohkem pinnale. Poleks sünnis rohkem praegu kommenteerida," ütles Jordaania prints, kes ainsana sel reedel aset leidvatel valimistel Sepp Blatterile konkurentsi pakub.

Šveitsi justiitsministeerium on arreteerimistega seoses väljastanud pressiteate, kus öeldakse, et kuute ametnikku süüdistatakse pistise võtmises. FBI viib juurdlust läbi seetõttu, et rahaülekanded tehti läbi USA pankade ning asjasse on segatud mitmed USA firmad.


"Pistise andmises kahtlustatavad - spordimeedia ja spordi promootorfirmade esindajad - on väidetavalt seotud ülekannetega jalgpallifunktsinäridele - FIFA delegaatidele ja teistele FIFA tütarorganisatsioonide ametnikele - kokku väärtuses rohkem kui 100 miljonit dollarit. Vastutasuna said nad Ladina-Ameerias toimunud turniiride meedia-, marketingi- ja sponsorõigusi."

"Kuriteod pandi toime ja valmistati ette USA-s ning ülekanded viidi läbi USA pankade kaudu. Zürichi politsei küsitleb täna kinnipeetavaid ning neile, kes nõustuvad kohese väljaandmisega, rakendub lihtsustatud protseduur."