BBC teatel pääseb uuele võistlusele Euroopast kaheksa tiimi. See hakkab toimuma iga nelja aasta tagant juunist juulini samal perioodil, kus praegu on MM-i eelvõistlus Konföderatsioonide karikas.

"Nüüd näeb maailm tõelist klubide MM-i ning fännid maailma parimaid meeskondi võitlemas õige maailmameistritiitli nimel," oli FIFA president Infantino tänase otsuse üle õnnelik.

Praegune klubide MM toimub igal detsembril seitsme meeskonna osalusel kuuest konföderatsioonist, kuid Euroopa fännid on võistlust enamjaolt ignoreerinud.

Uue formaadi kohaselt osaleks MM-il kaheksa klubi Euroopast, kuus Lõuna-Ameerikast ning kolm klubi nii Aafrikast, Aasiast kui ka Põhja- ja Kesk-Ameerikast ning üks Okeaaniast.

On välja pakutud, et üks klubi võiks osalemise eest teenida kuni 60 miljonit eurot.

Euroopa klubide liidu (ECA) juhatuse liikmed allkirjastasid täna pöördumise, väljendamaks FIFA plaanide suhtes muret ning lubades sellest võistlusest mitte osa võtta. Küsimusele, kas see fakt teda morjendab, vastas Infantino: "Me loodame, et kõik parimad meeskonnad võtavad osa. Meil on UEFA-ga olnud mõned väga positiivsed arutelud."

Ühtlasi otsustas FIFA Nõukogu, et 2022. aasta Katari MM-i laiendamine 32 meeskonnalt 48-le oleks "teostatav". Kindlasti laieneb MM 48 meeskonnale 2026. aastal, mil võistlused toimuvad Kanadas, Mehhikos ja USA-s - selle poolt hääletas FIFA juba 2017. aastal. Lõplik otsus Katari MM-i osas tehakse juunis FIFA kongressil.

"Kui see juhtub - fantastiline. Kui see ei juhtu - ikka fantastiline," ütles Infantino.

Associated Pressi teatel on nad näinud dokumenti, milles on 2021. aasta klubide MM planeeritud toimuma 17. juunist 4. juulini. Vahetult enne seda toimuksid aga 2022. aasta MM-valiksarja mängud (31. mai - 8. juuni). Aafrika Rahvuste karikas ja CONCACAF-i Gold Cup võiks selle järgi toimuda 5.-31. juulini.

FIFA-st öeldi, et nad mõistavad klubide muret tiheda kalendri osas, kuid samas on nende enda vastav töögrupp "tundnud, et klubide MM-i sellel perioodil pidamine on teostatav".