FIFA ametnike poolt harrastatud "viietärni elu" pole mingi saladus. Kui organisatsiooni endine president Sepp Blatter käis Zürichis kõrgetasemelistel kokkusaamistel, siis ta liikus alati limusiiniga. Paljud poliitikud aga tulid ja läksid üritusele trammiga, toob Reuters kõneka näite minevikust.

Arvati, et suurte skandaalide valguses rahaga ümberkäimine muutub. Kuid FIFA kongressil Mehhikos oli ka uue presidendi Gianni Infantino käekiri sarnane. Kõigi 209 liikmesriigi kolm delegaati (627 inimest) lendasid kongressile äriklassis ja elasid viietärnihotellis. Lisaks poputati kõiki 1000 dollarilise (890 eurot) taskurahaga, mis teeb delegaatide peale kokku üle poole miljoni euro (558 000). Tuba Presidente hotellis maksis 400 dollarit (355 eurot) öö. FIFA nõukogu liikmed elasid veelgi luksuslikumas Four Season hotellis, kus ühe öö hinnaks oli 675 dollarit (600 eurot). Mis siin salata, kenakesed summad.

Eesti jalgpalliliidu infojuhi Mihkel Uibolehe sõnul ei vasta Reutersi poolt esitatud faktid 100-protsendiliselt tõele, sest tehtud on üldistusi. Näiteks saavad kongressile äriklassis lennata vaid rahvuslike alaliitude presidendid, teised delegaadid sõidavad tavapiletiga. Lisaks ei olnud tema sõnul kõiki liikmesriike kongressil väljas ja kohalolijad ei pruukinud olla esindatud maksimaalse kolme liikmega. Ka Eesti oli näiteks väljas kahe delegaadiga.

Tänavu veebruaris FIFA etteotsa valitud Infantino, kes lubas valimiste käigus ka kulude kärpimist, pidas kongressi delegaatidele taskuraha maksmist igati mõistlikuks. "Minu meelest on seda alati tehtud ja see kuulub finantskomisjoni poolt heaks kiidetud eelarve sisse. On isegi hea, et need summad on suurenenud."