1991/1992 hooajal Euroopa karika (Meistrite liiga eelkäija) võitnud Eusebio kukkus kinnitamata andmetel baaris ning lõi pea ära. Teistel andmetel nähti teda lihtsalt kolmapäeval koos sõbraga ühe baari terrassil ning kukkumine leidis aset seniteadmata kohas. Arstid avastasid tema ajus trombi, mida antud kukkumisega seostatakse ning tegid talle operatsiooni aju rõhu vähendamiseks ja tulevaste komplikatsioonide vältimiseks, vahendab The Sun.

Eusebio viibib oma kodulinna Valladolidi ülikooli kliinikus. Seal võttis ta vastu uue aasta ning arstide sõnul peab ta kokku vähemalt 72 tunniks järelvalve alla jääma.

Mehe seisundist teavitas avalikkust Eusebio Sacristani Fond, mis aitab kaitsetutel noortel läbi spordi tagasi ühiskonda sulanduda. "Kõik edasised teated avaldatakse pere palvel vaid läbi selle fondi. Pere tahab siiralt tänada kõiki, sealhulgas meediat ja tema kolleege üle kogu maailma, kes Eusebio tervise kohta muret tundnud."

Pärast mängijakarjääri on Eusebio töötanud treenerina, viimati juhendas ta 2018.-2019. aastani Hispaania esiliigaklubi Gironat, kuid varasemalt on ta töötanud ka Frank Rijkaardi kõrval Barcelona abitreenerina. 2011.-2015. aastani usaldati talle peatreenerina Barcelona B meeskond.

Hispaania koondises mängis Eusebio 1986.-1992. aastani 15 kohtumises.

1x
00:00