Boikoti eestvedaja, Taani jalgpalliliidu president Allan Hansen, kutsub UEFA liikmesriike üles FIFA-st lahkuma ning pidama kahe-aastase vaheajaga hoopis uued Euroopa meistrivõistlused, kuhu kutsutaks ka mõned FIFA-vastased Lõuna-Ameerika riigid.

Kohtumine leiab aset Meistrite liiga eelõhtul Berliinis.

"Ma olen selles maailmas nüüdseks 20 aastat olnud ning olen õiglase ja demokraatliku protsessi poolt. Annan endale aru, et see pole võimalik, kuna väga paljud alaliidud ei taha muutuda. Selle kohta käib üks vana kõnekäänd: "Sa võid hobuse veeni juhatada, kuid sa ei saa teda jooma sundida."," rääkis Hansen ajalehele Independent.

"Kui me FIFA-st lahkume ja oma asja ajame, usun, et need riigid, kes ei taha muutuda, saavad lõpuks aru, et nad ei saa Euroopast välja jääda. Ma tean, et see ei ole demokraatilik, kuid kui me tahame tulevikus sellist FIFA-t - ülemaailmset organisatsiooni - nagu me teda täna teame, siis me peame tegema radikaalseid otsuseid."

On pakutud, et ligi 10-15 UEFA liikmesriiki eirasid esialgset kokkulepet hääletada FIFA presidendivalimistel Sepp Blatteri vastaskandidaadi prints Ali poolt, nende seas näiteks Hispaania, Prantsusmaa ja ka Eesti. Blatteri vastu on aga suurtest riikidest näiteks Inglismaa vutiliit.