Spordianalüütiku Ivan Špoli sõnul peitub nii vara toimuva alagrupi loosi põhjus ilmselt tõsiasjas, et finaalturniiri ei mängita esmakordselt kindla(te)s korraldajariigis (riikides), vaid üle kogu Euroopa – seega saavad meeskonnad ja fännid juba varakult hakata endale plaane tegema.

Betsafe’i spordiennustusportaali jalgpalli EM-i keskkonnas on hetkel finaalturniiri suurimaks soosikuks valitsev maailmameister Prantsusmaa (võidukoefitsient 5,00), kuid nagu Euroopas ikka, on tipp väga ühtlane ning järgmised riigidki ei jää sugugi kaugele. Prantslastele järgneb MM-i poolfinalist Inglismaa (5,50), riburada pidi tulevad järgi Belgia (7,50), Holland (8,00), Saksamaa (9,00), Hispaania (10,00), tiitlikaitsja Portugal (11,00) ja Itaalia (13,00).

Nende kaheksa järel tulevad sisse juba suuremad vahed ning järgnevad MM-i finalist Horvaatia (26,00), Venemaa (51,00) ja Ukraina (67,00), vähem usutakse Taani (101,00), Šveitsi (101,00), Poola (101,00), Serbia (101,00) ja Türgi (101,00) šanssidesse.

Kõige suuremaks autsaideriks peetakse enne märtsikuiseid play-off’e D-liigas kükitavat Gruusiat, kelle EM-tiitel tooks täpsele panustajale tagasi lausa 4501-kordselt. Põhjanaabrid soomlased on hetkel juba kindlalt finaalturniiril olevatest meeskondadest viimasel kohal, nende võidukoefitsiendiks pakub Betsafe 251,00.

Spordianalüütiku Ivan Špoli sõnul näitavad koefitsiendid (1,21), et üks korraldajatest, Venemaa ei võistle neutraalse lipu all. Samuti ei seata neile teisi piiranguid, mis puudutavad õigust EM-i korraldada või seal osaleda.

Tema sõnul ei tohi ka UEFA korraldusel turvalisuse seisukohast mitmeid riike omavahel alagrupis kokku lubada – näiteks ei tohi ühes grupis mängida Venemaa ja Ukraina, aga näiteks ka Kosovo ja Bosnia, Kosovo ja Serbia ning Kosovo ja Venemaa. Kaheksandikfinaalis ja kaugemal on aga teoreetiliselt sellised kokkupõrked võimalikud.

„Väga võimalik, et näeme finaalturniiril surmagrupi – sellest saame aimu juba laupäevase loosi järel. Võimalikud on näiteks kombinatsioonid, kus ühes grupis on Itaalia, Prantsusmaa, Portugal ja Wales, samuti võivad Prantsusmaa ja Portugaliga ühte gruppi sattuda ka inglased,“ ütles Špol. Samas tuleb meeles pidada, et surmagrupi tähendus on EM-finaalturniiri sellise formaadi juures pisut teistsugune.