Heath oli 1970-ndatel aastatel Chelsea peaskaut. Ta suri enne, kui jutud tema võikate tegude kohta ringlema hakkasid. 57-aastane Johnson liitus Chelseaga 1970. aastal 11-aastaselt ja kuulus nende põhimeeskonda aastatel 1978-1981.

"Mul oli häbi. Tundsin, et mu lapsepõlv rööviti ära. Olin teismeliseeas täiesti segaduses," rääkis Johnson Daily Mirrorile.

Kartuses, et ahistamisjuhtum võib välja tulla, sõlmis Chelsea Johnsoniga 2015. aastal konfidentsiaalsuskokkuleppe ja kandis talle üle 50 000 naela. Nüüd, kus mitmed endised pallurid ahistamisest avalikult rääkima on hakanud, otsustas ka Johnson vaikimisvande tühistada.

Johnson rääkis, et Heathil oli veel ohvreid, kuid nad pole veel oma nimega välja tulnud.

Inglise jalgpalliliidu peasekretär Martin Glenn ütles neljapäeval, et kõik seksuaalset ahistamist maha vaikida üritavad klubid saavad karistatud.

"Meil on selged reeglid ning kui ilmnevad asitõendid, mis näitavad nende rikkumist - maha vaikimine on üks nendest - me laseme need reeglid käiku, klubi suurusest sõltumata," ütles Glenn.

Inglise politsei on viimastel nädalatel saanud ahistamisvihjeid 35 inimeselt ning tuvastanud 10 kahtlusalust. Vastavale infoliinile on esimese nädala jookusul tehtud tervelt 860 kõnet.